Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Na igrama u Krakovu 2023: Kik boks na programu Evropskih olimpijskih igara

Iz Kik boks saveza Crne Gore (KBSCG) navode da će sam format takmičenja, kao i discipline biti naknadno određene

Sjajna vijest za kik-boksere – taj sport biće dio Evropskih olimpijskih igara koje će se 2023. godine održati u poljskom Krakovu.

Iz Kik boks saveza Crne Gore (KBSCG) navode da će sam format takmičenja, kao i discipline biti naknadno određene.

– Ova fantastična vijest odjeknula je na radost takmičara, trenera i svih ljubitelja kik boksa širom svijeta, ali je došla kao rezultat izuzetno teškog diplomatskog rada rukovodstva WAKO organizacije, stručnih komiteta WAKO, kao i rada Organizacionog komiteta, koji je imao možda i najvažniju ulogu da dokaže da su WAKO i kik boks sposobni da organizacijski i kapacitetima učestvuju na Evropskim i u budućnosti Olimpijskim igrama.

Veliku zahvalnost za ovo kik boks sport duguje Janezu Kocijančiču, slovenačkom predsjedniku Evropskog olimpijskog komiteta, koji je zalaganjem otvorio ovaj put. Janez Kocijančič, nažalost, preminuo je ove godine, ne dočekavši da ovaj rezultat proslavi sa nama.

Ovo je srećan i veoma važan dan za naš sport. Generacije kik boksera koji vrijedno treniraju, treba da znaju da šansa da olimpijska medalja zasija na njihovim grudima nikad nije bila bliža, naveli su iz Kik boks saveza Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve