Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Na dobrovoljnoj bazi: Inter pronašao lokaciju za individualne treninge

Situacija oko pandemije koronavirusa se smiruje u cijeloj Evropi, pa tako i u Italiji koja je bila žarište. Italijani od danas popuštaju mnoge mjere, a to važi i za sportiste koji su dobili dozvolu za treniranje van svoje kuće

Većina klubova u Italiji će ove sedmice početi zajedničke treninge nakon skoro dva mjeseca pauze.

Inter, Foto: Fcdallas.com

Situacija oko pandemije koronavirusa se smiruje u cijeloj Evropi, pa tako i u Italiji koja je bila žarište. Italijani od danas popuštaju mnoge mjere, a to važi i za sportiste koji su dobili dozvolu za treniranje van svoje kuće.

Mnogi klubovi u Seriji A će iskoristiti dozvolu vlade da počnu s treninzima, a iz Intera su potvrdili da će ove sedmice se konačno okupiti nakon skoro dva mjeseca pauze.

Također, klub sa Meace je poručio da igrači nisu primorani da dolaze ukoliko osjećaju neki strah, te da će početni treninzi biti odrađeni na dobrovoljnoj bazi u trening centru Apiano Đentile.

“Nakon odluke vlade koja daje mogućnost sportistima da treniraju u sportskim centrima uz poštovanje distance Inter želi saopštiti da će igrači prvog tima, na dobrovoljnoj bazi, biti u mogućnosti da koriste terene u trening centru Apiano Đentile u narednim danima za individualne aktivnosti”, saopštili su iz Intera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve