Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mrvaljević se vratio kući: Presudilo je srce

Devetnaestogodišnji napadač Marko Mrvaljević je ponovo zadužio plavi dres potpisavši ugovor na tri godine – do januara 2023

Prošao je sve mlađe kategorije naše Budućnosti, debitovao je za prvi tim u prethodnoj šampionskoj sezoni 2019/20. upisavši tri nastupa, a nakon što je jesen proveo na pozajmici u komšijskom OFK Titogradu – vratio se kući.

Devetnaestogodišnji napadač Marko Mrvaljević je ponovo zadužio plavi dres potpisavši ugovor na tri godine – do januara 2023.

– Presrećan sam zbog povratka u Budućnost, jer se vraćam u klub mojih dječačkih snova, rekao je talentovani Mrvaljević nakon potpisa ugovora.

– Moja želja za povratkom je bila velika. Postojalo je interesovanje sa raznih strana – od klubova iz naše lige, regiona i Evrope – ali je presudilo srce, kazao je Mrvaljević.

Naš novi bonus igrač je prethodne sezone odigrao 65 minuta za ”plave” na tri utakmice, a debitovao je u pobjedi nad Petrovcem (1:0) pod Malim brdom 29. februara 2020.

– Taj osjećaj debija za ekipu koja ti je od malena u srcu je neponovljiv. To je nešto što ću zauvijek da pamtim, istakao je Mrvaljević.

Mrvaljević, Foto: FK Budućnost

Mrvaljević je tokom jeseni postigao pet lijepih golova protiv Petrovca, Iskre, Zete, Podgorice i Dečića, a svojim egzekucijama je direktno donio devet od 17 bodova Titogradu. Vratio se pun samopouzdanja, ali svjestan da će morati da se bori za mjesto u timu.

– Na kraju prošle sezone sam procijenio da pored saigrača kakvi su Aleksandar Vujačić, Dejan Zarubica i Panajotis Moraitis vjerovatno ne bih imao minutažu i da je najbolje da odem na pozajmicu. Ispostavilo se da sam dobro postupio, a vraćam se sa željom da se prije svega dobro fizički spremim. Nadam se da ću se izboriti za mjesto, a očekujem puno golova na domaćoj i međunarodnoj sceni, poručio je Mrvaljević.

Budućnost je dominantno osvojila jesenju krunu sa 18 bodova više od prvog pratioca, ”plavi” sigurno koračaju ka petoj tituli, a Mrvaljević se nada istorijskoj duploj kruni.

– Prvi smo na tabeli, prošli smo u polufinale Kupa, tako da očekujem da osvojimo oba trofeja na domaćoj sceni. Pored toga, vjerujem da je došlo vrijeme da Budućnost napravi još veći iskorak u evropskim takmičenjima koja slijede po okončanju sezone, poručio je Mrvaljević, koji se zahvalio upravi kluba, ali i kompletnom OFK Titograd na lijepoj saradnji uz želju da se taj klub nađe u gornjem dijelu tabele na proljeće, zaključio je Mrvaljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve