Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Moto GP: Pol za senzacionalnog Nakagamija u Aragonu

Japanac je pet puta bio u pol poziciji u Moto2 kategoriji, posljednji put u Japanu 2017. godine. U Aragonu je, inače, postao prvi predstavnik svoje zemlje koji je bio najbrži u kvalifikacijama u najjačoj kategoriji još od od Makota Tamade 2004. godine

Vozač LCR Honde Takaki Nakagami došao je prve pol pozicije u kraljevskoj klasi, pošto je trijumfovao u kvalifikacijama pred 11. trku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Teruela.

Nakagami, Foto: Crash.net

Japanac je pet puta bio u pol poziciji u Moto2 kategoriji, posljednji put u Japanu 2017. godine. U Aragonu je, inače, postao prvi predstavnik svoje zemlje koji je bio najbrži u kvalifikacijama u najjačoj kategoriji još od od Makota Tamade 2004. godine.

Nakagami je od početka drugog trkačkog vikenda na stazi „Motorlend“ bio impresivan, a u istom stilu je nastavio u kvalifikacijama. Pol poziciju je osvojio krugom od 1:46:882 minuta, sa 63 hiljaditinke prednosti u odnosu na Franka Morbidelija na Petronas Jamahi. Pored njih dvojice u prvom redu na startu trke naći će se i vozač Suzukija Aleks Rins, koji je bio više od dvije i po desetinke iza Japanca.

Pored senzacionalnog Nakagamija, kvalifikacije u Aragonu obilježili su ne tako dobri rezultati vodećih u generalnom plasmanu. Prvoplasirani Žoan Mir je imao tek 12. vrijeme, dok je njegov glavni rival u borbi za titulu Fabio Kvartararo imao šesto vrijeme.

https://twitter.com/MotoGP/status/1319997031147032576?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1319997031147032576%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=http%3A%2F%2Fsportklub.rs%2FAutomoto%2FMoto-GP%2Fa356926-Pol-za-senzacionalnog-Nakagamija-u-Aragonu.html

Između najbolje trojice i Kvatarara, koji je bio 444 hiljaditih djelova sekunde iza Nakagamija, našli su se vozač Jamahe Maverik Vinjales i Žoan Zarko iz Avintije. Sedmoplasirani Pol Espargaro, koji vozi za KTM, imao je više od šest desetinki zaostatka u odnosu na osvajača pol pozicije, a slijedili su ga drugi vozač LCR Honde Kal Kračlou i dvojac Teh3 KTM tima Iker Lekuona i Migel Oliveira.

Mir je bio poslednji u drugom djelu kvalifikacija, a ispred njega se našao i junak prošlonedjeljne Velike nagrade Aragona Aleks Markes, koji je morao da se zadovolji s 11. mjestom. Još gore kvalifikacije od Kvartarara i Mira imao je vozač Dukatija Andrea Doviciozo, koji će u nedelju startovati sa 17. mjesta.

Iz prvog djela kvalifikacija u borbu za pol poziciju prošli su mlađi Espargaro i Zarko, a prvi ispod crte bio je Aleš Esparagaro na Apriliji, a slijedili su ga vozač Pramak Dukatija Džek Miler i Bred Binder iz KTM rejsinga. Pored njih, ispred Dovija na startu će se naći i Bred Binder na fabričkoj Hondi, a katastrofalan dan za Dukati upotpunili su i Frančesko Banjaja i Danilo Petruči na 18. i 19. poziciji.

Trka za Veliku nagradu Teruela u kraljevskoj klasi vozi se u nedelju u 13 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve