Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Moto GP: Miler poslije četiri godine na pol poziciji

Mileru je najbliži bio njegov timski kolega Frančesko Banjaja, koji je imao samo 15 hiljaditinki zaostatka, ali će Italijan startovati sa pete pozicije zbog neodgovorne vožnje na prvom treningu

Vozač Dukatija Džek Miler osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu San Marina i Riminija, 14. trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Australijanac je na stazi „Marko Simončeli“ upisao prvu pol poziciju ove sezone, prvu poslije četiri godine, a tek drugu u karijeri u najjačoj kategoriji, u promjenljivim vremenskim uslovima, krugom od 1:31.899 minuta.

Mileru je najbliži bio njegov timski kolega Frančesko Banjaja, koji je imao samo 15 hiljaditinki zaostatka, ali će Italijan startovati sa pete pozicije zbog neodgovorne vožnje na prvom treningu.

Između dvojice vozača Dukatija na startu, u nedelju od 14 časova, naći će se Enea Bastijanini, Marko Beceki i Maverik Vinjales. Vozač Aprilije bio je tek 219 hiljaditih djelova sekunde iza Australijanca, a bio je najbolji među prvom petoricom koji nije na Dukatiju.

Dominaciju Dukatija upotpunili su vozač Pramaka Žoan Zarko i Luka Marini iz VR46 tima, koji su zauzeli šesto i sedmo mesto. Vodeći u generalnom plasmanu Fabio Kvartararo na Jamahi nije mogao bolje od osme pozicije, iako je bio tri i po desetinke ispred Milera, ali je iza sebe ostavio glavnog konkurenta u borbi za titulu Aleša Espargara. Španac je bio tri desetinke iza branioca titule i startovaće kao deveti, ispred Migela Oliveire, Franka Morbidelija i Aleksa Rinsa.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve