Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Moto GP: Markezu po deseti put pol u Njemačkoj

Aktuelni šampion će se na prvoj startnoj poziciji naći 57. put u karijeri, deseti na "Sahsenringu". Markez je u kvalifikacijama imao vrijeme od 1:20.195 minuta.

Vozač Honde Mark Markez počeće sa pol pozicije Veliku nagradu Njemačke, devetu trku sezone u Moto GP šampionata, ujedno posljednju pred letnju pauzu.

Foto: Heraldsun.com.au

Aktuelni šampion će se na prvoj startnoj poziciji naći 57. put u karijeri, deseti na “Sahsenringu”. Markez je u kvalifikacijama imao vrijeme od 1:20.195 minuta.

Inače, Španac je u posljednjih devet godina nezaustavljiv u trci za Veliku nagradu Njemačke. U prethodnih šest godina je trijumfovao u u kraljevskoj klasi, a pre toga se na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja našao dva puta u Moto2 kategoriji i jednom u klasi do 125 kubika.

https://twitter.com/MotoGP/status/1147489179900755969

Sa druge pozicije krenuće Fabio Kvartararo. Uprkos povredi ramena koju je doživeo tokom trećeg treninga, mladi Francuz je bio odličan u kvalifikacijama. Vozač Petronas Jamahe je od Markesa bio sporiji samo dve desetinke.

Markesu i Kvartararu će se u prvom redu pridružiti Maverik Vinjales na fabričkoj Jamahi. Pobjednik trke u Asenu, vožene prošlog vikenda, imao je treće vrijeme u kvalifikacijama, a njegov zaostatak u odnosu na francuskog motociklistu bio je samo šest hiljaditinki.

U drugom startnom redu naći će se vozač Suzukija Aleks Rins, Džek Miler na Pramak Dukatiju i Kal Kračlou, koji brani boje LCR Honde, dok je drugi vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli zauzeo sedmo mjesto. Prvi desetoricu kompletirali su Pol Espargaro, koji vozi za KTM, Đoan Mir na Suzukiju i drugi vozač LCR Honde Takaki Nakagami.

https://twitter.com/MotoGP/status/1147490970084270080

Kvalifikacije su obilježili i rezultati vozača Dukatija. Danilo Petruči je u samom finišu drugog djela izgubio kontrolu u desetoj krivini i zauzeo je 12. mjesto, iza Valentina Rosija na Jamahi. Andrea Doviciozo nije uspio da se plasira u drugi dio i na “Sahsenringu” će startovati sa 13. pozicije, odmah iza Petručija.

Trka je na programu sjutra od 14 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve