Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar više nema kud: Zadar mora pasti u “Topolici”

Utakmica biti ili ne biti za Mornar zakazana je za sjutra (subota) od 17 časova u Topolici.

Mornar je do sada izgubio sve što je mogao u Admiralbet ABA ligi, čak i najbolju utakmicu u sezoni koju je odigrao nedavno protiv Budućnosti u Podgorici, mada su u tom meču veliki doprinos u trijumfu šampiona Crne Gore dale sudije.

Zbog toga izabranici Mihaila Pavićevića imaju samo jedan trijumf i 14 poraza i simbolične izglede za opstanak u regionalnoj eliti.

Ipak, sve šanse nijesu izgubljene, ali sa preokretom u sezoni mora se početi odmah, već protiv veoma neugodne ekipe Zadra, koja je predvođena najboljim igračem i strijelcem lige Lukom Božićem pobijedila i Partizan.

Utakmica biti ili ne biti za Mornar zakazana je za sjutra (subota) od 17 časova u Topolici.

“Uz zid smo, nema koraka unazad, moramo da gledamo naprijed i da koristimo ovakve utakmice jer je evidentno da smo u usponu forme. Moramo da damo sve od sebe za pobjedu, jer nam svaka pobjeda život znači”, kaže trener Mornara.

Zadar je u mnogo boljoj poziciji i formi, a koliko može da bude opasan pokazao je Mornaru u prvom dijelu sezone kada je slavio sa 92:57.

“Znamo da nas čeka jako zahtjevna i teška utakmica, znamo da moramo da damo sve od sebe, da moramo da budem hrabri, a ujedno i pametni i mudri – jednostavno da znamo kako da igramo jako protiv dobrog protivnika. Uglavnom pruža fantastične partije, a kada je tako Zadar je pobjeđivao ili bio blizu pobjede. Kada on nije na svom nivou redovno gubi”, kaže Pavićević.

Bez bodova iz meča protiv Zadra za Mornar je opstanak gotovo misaona imenica, mada i ovako malo toga zavisi od košarkaša koje sa klupe predvodi Pavićević.

“Ne želim tako da gledam na sve. Zadar je praktično ista ekipa od prošle sezone, a to je ogromna prednost u odnosu na veliki broj ostalih. Uigrani su, imaju svoj sistem i drže se njega i nije lako igrati protiv njih. Pritisak je na meni, a ne igračima – njihovo je samo da igraju”, zaključio je Pavićević.

U Zadru su oprezni pred gostovanje u Baru, pogotovo što je upozorenje stiglo, za njih, na vrijeme u meču protiv Budućnosti koji su Barani izgubili spletom raznih okolnosti. 

“Posljednja utakmica Mornara pokazala je da se radi o dobroj ekipi. Od Budućnosti Voli su u Podgorici izgubili u produžetku, nisu imali ni sreće. Roster im je proširen, njima je svaka sljedeća utakmica izuzetno bitna zbog borbe za opstanak i jedan entuzijazam i glad će sigurno biti prisutni. Mi moramo biti spremni odgovoriti na njihovu agresivnost, ostati staloženi u napadu i čvrsti u obrani. Moraćemo biti na visokom nivou ako mislimo izboriti pozitivan rezultat”, kazao je trener Zadra Danmiel Jusup.

Dario Drežnjak je jedan od nosioca igre višestrukog šampiona SFRJ i nekadašnjeg pobjednika ABA lige, ali i on očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu u crnogorskoj luci.

“Očekuje nas jako teško gostovanje, kao i svako drugo u ABA ligi. Iako smo u prvom susretu ostvarili pobjedu s vrlo velikom razlikom, mislim da nas ovaj put očekuje potpuno drugačija utakmica. Imaju dosta drugih igrača u odnosu na naš zadnji međusobni susret. Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, ključ će biti zadržati koncentraciju na obje strane terena”, zaključio je Drežnjak.

AdmiralBet ABA liga, 16. kolo

Petak

18.00 Split – Cedevita Olimpija

Subota

17.00 Mornar Barsko zlato – Zadar

Nedjelja

12.00 Mega – FMP

17.00 Krka – Budućnost Voli

19.30 Crvena zvezda – Borac

21.00 SC Derbi – Igokea

Ponedjeljak

18.00 Cibona – Partizan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve