Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mornar se protiv Cedevite oprašta od ovosezonske ABA lige

Meč u zagrebačkom Domu sportova počinje u 18 sati.

Utakmicom u Zagrebu protiv Cedevite Mornar će okončati ovosezonski nastup u regionalanoj ABA ligi.

Foto: Mornar/Media pro

Barski tim je u prošlom kolu pobjedom nad FMP Železnikom obezbijedio opstanak u ligi, pa ovaj meč nema poseban značaj za Mornar, ali ga Cedevita shvata maksimalno ozbiljno jer bi u slučaju poraza ispustila drugu poziciju i prepustila je ekipi Budućnosti koja je veliki favorit u duelu sa Cibonom.

„Ako dobijemo, bićemo šesti. Ne možemo da prijetimo Cedeviti, koja je kvalitetna ekipa, ali nam je dužnik. To je jedini tim koji nijesmo dobili otkada igramo u ABA ligi. Odigraćemo utakmicu najbolje što možemo. Želimo da i ovom utakmicom potvrdimo visoki rejting ABA lige. Nema kalkulacija, ničija računica nas ne interesuje. Ako bismo mogli da ih iznenadimo, bili bismo srećni zbog nas, ali bih bio zadovoljan i da pomognemo našim komšijama iz Budućnosti da preuzmu drugo mjesto. Mada, meč više u svojoj dvorani i nije velika prednost za bilo koga, pogotovo kad se uzme u obzir kakve ekipe imaju Budućnost i ostali učesnici plej-ofa ABA lige”, kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Strateg na klupi Cedevite Slaven Rimac zna koliko je bitan meč protiv crnogorskog šampiona.

“Sigurno neće biti lagana utakmica. Mornar je rasterećen. Pobjeda ili poraz, njima ne znači ništa, tako da neće imati neki pritisak i sigurno će se željeti što bolje prikazati. Mi moramo biti maksimalno oprezni, igrati našu igru, zaustaviti njihove šutere, koji su najveća prijetnja, i onda se možemo nadati dobrom rezultatu”, kazao je Rimac.

Meč u zagrebačkom Domu sportova počinje u 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve