Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mladi vaterpolisti Budućnosti najprijatnije iznenađenje međunarodnog turnira u Dubrovniku

Vaterpolo klub Budućnost osvojio je izvanredno treće mjesto na velikom međunarodnom turniru za mlađe kategorije u Dubrovniku, u konkurenciji dječaka do 14 godina.

Podgoričani su drugu godinu uzastopno se takmičili na najprestižnijem vaterpolo turniru u Evropi “Tomo Udovičić”, koji se od 10-16.avgusta igrao u Dubrovniku i to sa dvije ekipe – u kategorijama do 12 i do 14 godina, koje su predvodili treneri Aleksandar Aleksić i Sreten Latković.

Na ovom prestižnom vaterpolo turniru, koji mnogi smatraju neslužbenim prvenstvom svijeta za mlađe kategorije u klupskoj konkurenciji igralo je ukupno 64 ekipe  u kategoriji do 14 godina 40, a do12 takmičilo se 24 ekipe.

“Naši vaterpolisti  do 14 osvojili su treće mjesto, i time dokazali da se u Budućnosti koja je mlad klub, star svega pet godina, kvalitetno radi sa najmlađima i da klub već sada sazrio za borbe sa velikim klubovima Evrope i svijeta”, saopšteno je iz Budućnosti.

Budućnost je skrenula pažnju na sebe već u takmičenjima po grupama, pošto je osvojila prvo mjesto pobjedama protiv Barselone B (11:6), Dinama iz Bukurešta (12:6) i Galeba 11:0, te remijem protiv rimskog Lacija (7:7).

U četvrtfinalu Podgoričani su bili bolji od italijanske Rome (7:9), a u polufinalu viđen je crnogorski derbi. Aktuelni šampion Crne Gore Jadran iz Herceg Novog pobijedio je sa 7:9, pa su Novljani otišli u finale, a Podgoričani u meč za treće mjesto.

U meču za treće mjesto Budućnost je igrala protiv prvaka Hrvatske, zagrebačkog Medveščaka i pobijedila više nego ubjedljivo sa 13:7. U utakmici za prvo mjesto pobijedio je Šabac, koji je bio bolji od Jadrana 14:11.

U kategoriji do 12 godina trijumfovali su Novljani koji su pobijedili u finalu zagrebačku Mladost sa 8:6. U utakmici za treće mjesto Primorac je poražen od rimslog Lacjia 10:8.

U konkurenciji do 14 godina za Budućnost su igrali: Sava Stamatović, Danilo Savović, Vuk Ljiljanić, Andrija Aleksić, Uroš Milić, Danilo Vukićević, Luka Novaković, Sava Asanović, Darko Dašić, Andrej Živković,  Jovan Drašković, Vasilije Mirović, Jakša Milanović i Pavle Brnović.

U konkurenciji do 12 godina ta Budućnost su nastupili: Damjan Vukmirović, Niša Šćepanović, Luka Čavor, Lazar Brković, Andrija Milić, Srđan Mihailović, Luka  Đukanović, Petar Todorović, Đorđe Vlaović, Stevan Klisić, Petar Šurović,  Jovan Bošković, Andrija Delić, Danilo Jelić. 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve