Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mladen Milinković ponovo na klupi Budućnosti

Milinković i Delibašić još uvijek nijesu zvanično imenovani na nove funkcije, ali se očekuje da dogovoren posao bude i potpisima verifikovan  narednih nekoliko dana.

Poslije dvije godine Mladen Milinković se vraća na klupu Budućnosti, dok će u sportski direktor ubuduće biti Andrija Delibašić, njegov nekadašnji trenerski saradnik u podgoričkom timu, a bivši reprezentativac i trener Mornara.

Milinković i Delibašić još uvijek nijesu zvanično imenovani na nove funkcije, ali se očekuje da dogovoren posao bude i potpisima verifikovan  narednih nekoliko dana.

Cijenu ispadanja u pretkvalifikacijama najkvalitetnijeg klupskog takmičenja Džudović i Ante Drobnjak platili su nakon debakla protiv islandskog Brejdablika.

Navijači Budućnosti, Varvari, tražili su i ostavku predsjednika Veselina Mijača, ali on još uvijek nije zvanično napustio klub.

Milinković je od 2019. do 2021. godine sjedio na klupi Budućnosti i sa njom osvojio dvije šampionske titule i dva puta igrao kvalifikacije za Ligu šampiona.

U korona sezoni Budućnost je poslije poraza od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona kod kuće (3:1), pobijedili kazahstansku Astanu u gostima 1:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope, prije nego što su poraženi od Sarajeva 2:1 takođe na strani.

Naredne sezone ostvarena su četiri teška poraza, od Helsinkija (4:0, 3:1) i farskog Toršavna (2:0, 4:0), koja su bili uzrok smjene Milinkovića.

Nekako baš tim porazima i počeo je ozbiljan sunovrat crnogorskog klupskog fudbala koji je na rejting listi UEFA trenutno jedino ispred San Marina.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve