Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Miodrag Radulović objavio spisak za Litvaniju i Mađarsku

Crnoj Gori je za plasman na Evropsko prvenstvo neophodno da pobijede u obje utakmice, ali i da se nadaju kiksu Mađara ili Srbije, što zvuči kao nemoguća misija.

Selektor A reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača koji će konkurisati za mjesto u timu na utakmicama koje će naša selekcija u oktobru odigrati protiv Litvanije i Mađarske i pokušati da naprave čudo.

Na spisku je jedno novo ime. U pitanju je Filip Đukić, golman Hvidovrea iz Danske.

Đukić je rođen u Danskoj, a branio boje mlade reprezentacije Crne Gore.

Crnoj Gori je za plasman na Evropsko prvenstvo neophodno da pobijede u obje utakmice, ali i da se nadaju kiksu Mađara ili Srbije, što zvuči kao nemoguća misija.

“Pred nama su posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u kojima želimo da zahvaljujući dobroj igri dođemo do pozitivnih rezultata. Dueli sa kvalitetnim protivnicima, Mađarskom koja je do sada bila dominantna u našoj grupi i Litvanijom koja je u drugoj polovini kvalifikacija ostvarila odlične rezultate, pružaju nam priliku za nadigravanje ali i osvajanje novih bodova. U prvom duelu sa Mađarskom odigrali smo veoma dobru utakmicu u kojoj, nažalost, nismo uspjeli da osvojimo više od jednog boda. Litvanija nam je, na neki način, dužnik u ovim kvalifikacijama jer smo u Kaunasu ostali bez dva boda u posljednjim sekundama utakmica… Zbog svega što se desilo u pomenute dvije utakmice, ali i naših takmičarskih ambicija, želimo da kvalifikacije završimo sa dvije pobjede, da uvećamo bodovni saldo i vidimo za šta će nam to biti dovoljno na kraju ovog ciklusa”, rekao je Radulović.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve sa Litvanijom i Mađarskom počinje u nedjelju, 12. novembra treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG.

Utakmica Crna Gora – Litvanija igra se u četvrtak, 16. novembra 2023. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20:45 časova. Tri dana kasnije, 19. novembra u 15:00 časova, na stadionu Ferenc Puškaš u Budimpešti odigraće se duel Mađarska – Crna Gora.

Radulović je za duele u Podgorici i Budimpešti pozvao 27 igrača:

Golmani: Milan Mijatović (Borac Banja Luka, BIH), Danijel Petković (Kišvarda, Mađarska), Filip Đukić (Hvidovre, Danska).

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Risto Radunović (FCSB, Rumunija), Igor Vujačić (Rubin, Rusija), Marko Vukčević (Varaždin, Hrvatska); Andrija Vukčević (Huarez, Meksiko), Miloš Milović (Navbahor, Uzbekistan), Marko Tući (Gangvon, Južna Koreja), Slobodan Rubežić (Aberdin, Škotska).

Vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Miloš Raičković (Aktobe, Kazahstan), Stefan Lončar (Debrecin, Mađarska), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Edvin Kuč (Balkani, Kosovo), Vladan Bubanja (Lokomotiva, Hrvatska.

Napadači: Stevan Jovetić (Olimpijakos, Grčka), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Južna Koreja), Milutin Osmajić (Preston, Engleska), Nikola Krstović (Leće, Itallija), Dušan Bakić (Dinamo Minsk, Bjelorusija), Viktor Đukanović (Hamarbi, Švedska).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve