Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Milorad Čavić tužio Plivački savez Srbije!

Čavićev advokat Vladimir Ilić je naveo da PSS nije u roku podnio prijavu Ministarstvu omladine i sporta.

Plivačka legenda Milorad Čavić je tužio Plivački savez Srbije, jer još uvijek nije dobio nacionalnu penziju, iako ispunjava sve uslove za to.

Čavićev advokat Vladimir Ilić je naveo da PSS nije u roku podnio prijavu Ministarstvu omladine i sporta.

“Tužba je podnijeta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podnio prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje poslije 40. godine, a ne poslije 35. kako je Uredba u tom periodu glasila”, rekao je Ilić za Večernje novosti.

Čovjek koji je bio na korak da svrgne velikog Majkla Felpsa 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu, poslije spornog finiša, naveo je da mu je jako teško što je morao da pokrene tužbu.

“Bio sam u šoku. Tada su me savjetovali da je jedini način da ostvarim svoje pravo da podnesem tužbu. Teško mi je što sam moram da podignem tužbu, jer je PSS zahvaljujući moijim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore… Emotivno mi je teško to što me posljednjih godina Savez ne zove. Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza”, rekao je Čavić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve