Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milko Đurovski: Crvena zvezda je jača politički, logistički, ima sudije…

Milko Đurovski smatra da se Partizan sa Crvenom zvezdom ne može nositi sa dešavanjima izvan terena i u samomom FSS.

Krajem jula i početkom avgusta dogodio se period zabluda u srpskom fudbalu. Crvena zvezda je jahala na talasu “petarde” protiv Fjorentine (5:0) i na isti način porazila Vojvodinu na startu Superlige.

Sa druge strane, Partizan je počeo prvenstvo kiksom protiv TSC-a (3:3). Djelovalo je tada da se ništa nije promijenilo u Superligi.

Nova sezona, nova titula za Crvenu zvezdu koja bi s novim trenerom Barakom Baharom mogla da napravi iskorak u Evropi jer djeluje baš moćno? A Partizan je tamo gdje je stao, muči se sa Igorom Duljajem na klupi? Malo morgen. Fatamorgana je brzo prestala.

Da bi sve mogla da bude samo šarena laža ili jak privid tada je nagovjestio Milko Đurovski, legenda jugoslovenskog fudbala, čovjek koji je igrao i za Zvezdu i za Partizan i čiji odlazak sa “Marakane” je zauvjek ostavio ranu na srcima zvezdaša.

“Sve je lepo i dobro što smo vidjeli u prijateljskim utakmicama. Treba dobiti Fjorentinu s 5:0, ali da se ne zavaravamo, to su prijateljske utakmice. Da sačekamo da vidimo ono pravo, pogotovo u Ligi šampiona. Imaće Zvezda i borbu za titulu u Srbiji, a i bitke u Evropi. Lijepo je i kad se pobijedi Vojvodina s 5:0 u prvom kolu, zbog motivacije i svega, ali tek je početak. Da ne bude za dva mjeseca kako je Zvezda u krizi i kako ništa ne valja”, rekao je 2. avgusta Milko Đurovski o Zvezdi.

“Boriće se ponovo Zvezda i Partizan za prvo mjesto. Nema šanse da Partizan bude tako loš kao prošle sezone. Pojačao se i treba malo vremena da se igrači uigraju. Ja navijam za Zvezdu, ali Partizan će da bude u bici za titulu”, izjavio je tada Đurovski.

Tri i po mjeseca kasnije, sredinom novembra, vječiti čekaju kraj reprezentativne pauze da nastave gdje su stali. Partizan je prvi na tabeli Superlige sa šest bodova viška u odnosu na vječitog rivala. Crveno-bijelima je biti ili ne biti duel u Bernu protiv Jang bojsa (28. novembar), poslije kog bi mogli da obezbjede utješnu nagradu i plasman u Ligu Evrope. Liga šampiona bila je, kao i do sada, prevelik zalogaj uprkos enormnim ulaganjima.

Nakon toga očekuje nas i vječiti derbi 20. decembra, a poslije duela u Humskoj moglo bi da bude jasnije ko će na pauzu sa većim šansama za titulu. Za Milka Đurovskog dileme nema – prvak će ponovo da bude Crvena zvezda.

“Čisto sumnjam da Partizan može da sačuva prednost. Zvezda je jača u svim drugim pogledima. Politički, logistički, ima i sudije na svojoj strani. Trenutno je fokusirana na Ligu šampiona, a kada se to završi boriće se do kraja za titulu. Ja sam zvezdaš, ali kažem uvek šta mislim jer ne zavisim od njih”, kaže Đurovski.

I jednima i drugima zamjera isto. Previše forsiraju strance, a premalo svoju djecu.

“Previše je stranaca dovedeno za ogroman novac. A bar da pokazuju da su bolji od djece Zvezde i Partizana. Ne pokazuju, neću uopšte da se bavim pojedincima. Treneri promjene mnogo igrača svake sezone. Pa svako može da bude prvak kad dovede osam ili deset novih igrača. Valjda prvo pogledaš čime raspolažeš u tom timu koji preuzimaš, pa u omladinskoj školi. Donekle ih i razumijem jer je pritisak da se prave rezultati, ali to dugoročno ne vodi nikuda”.

To što je Barak Bahar i dalje na klupi Crvene zvezde nije iznenađenje za Milka.

“Koliko su ga platili? Ugovor je četiri miliona. Kako onda da ga otjeraš? Da je domaći trener, bio bih odmah otjeran, ali ne bi imao toliku platu. Ali tako je i u najvećim klubovima. Daju Murinju 30 miliona, pa ga ti otjeraj i dovedi novog za još 30. Neko bi na Baharovom mjestu i sam otišao”, zaključio je Đurovski.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve