Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mesi Argenticima: Još ne vjerujem…

Fudbalski titan se obratio navijačima u domovini

Prva zvijezda modernog fudbala Lionel Mesi nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru obratio se, u ponedeljak ujutru, porukom na društvenoj mreži Instagram.

Objava je upućena navijačima u domovini Argentini. Novi šampion svijeta Mesi u 36. godini dočekao je planetarni tron i donio ,,gaučosima“ treću svjetsku titulu, prvu nakon 1986. i legendarnog Dijega Maradone. Poruka je objavljena isključivo na španskom jeziku.

– Šampioni svijeta! Sanjao sam o ovome toliko puta, toliko sam to želio, još ne mogu da vjerujem da smo uspjeli, da je toliko trebalo da ,,klikne“… Još jednom smo pokazali da, kada se Argentinci bore kao jedan i kada su jedinstveni, možemo da postignemo sve što poželimo.

Zasluge pripadaju grupi, cjelini, to je ono što je iznad individualca, ta snaga se borimo svi za isti san, koji je takođe san svih Argentinaca. Uspjeli smo i vidimo se uskoro – napisao je Mesi, uz poruku zahvalnosti porodici, bliskim ljudima i svima koji su vjerovali i nadali se njegovom i timskom uspjehu.

U finalu (pobjeda nad Francuskom nakon izvođenja penala, 3:3 nakon 120 minuta borbe) je postigao dva gola i najavio da će i dalje nastupati za reprezentaciju. Dobitnik je nagrade za najboljeg igrača Mundijala, drugi put u karijeri. Na 172 meča za Argentinu strijelac je 98 golova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve