Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Marta Batinović: Nadam se pobjedi i u Bugarskoj

Igra u drugom poluvremenu u kojem je odbrana na čelu sa Martom Batinović djelovala govoto besprijekorno raduje pre mnogo teže mečeve koji nas očekuju na Svjetskom prvenstvu.

U dosta izmjenjenom sastavu i sa nekoliko rovitih igračica rukometna reprezentacija Crne Gore lako je savladala Tusku u Podgorici i na pravi način otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Igra u drugom poluvremenu u kojem je odbrana na čelu sa Martom Batinović djelovala govoto besprijekorno raduje pre mnogo teže mečeve koji nas očekuju na Svjetskom prvenstvu.

“Baš sam srećna što smo ovako završili – dosta mladih djevojaka je dobilo šansu, tako da je stvarno bila lijepa utakmica i atmosfera u Podgorici. Sad nas čeka prvo Bugarska, pa Svjetsko prvenstvo, pa nastavak ovih kvalifikacija i kvalifikacije za Olimpijske igre – stvarno je izazovan period pred nama. Mlada smo ekipa koliko možemo biti – nema tu više puno onih starijih igračica, tako da mlade moraju što bolje da se uklope. Protiv Turske su se stvarno dobro pokazale i nadam se da će dobiti što priliku i u Bugarskoj”,kazala je Batinović.

Utakmicu je na golu počela Marina Rajčić koja je sakupila pet odbrane, a ulaskom na parket Marte Batinović (devet odbrana) i Mugoše tok utakmice se okrenu potpuno u smjeru naše selekcije.

“Mislim da smo nas dvije odradile što je bilo do nas i da samo dale energiju da djevojke imaju vjeru da ćemo da odbranimo što bude trebalo”, istakla je Batinović.

Utakmice protiv Turske i Bugarske najava su uzdbuljive rukometne zime i Svjetskog prvenstva koje se u novembru i decembru igra u Skandinaviji.

“Čeka nas naporan posao – svaka ekipa koja dođe tamo nije nimalo laka, ali najbitnije je da idemo stepenicu po stepenicu. Sada nas očekuje Bugarska, možda nije toliko kvalitetna reprezentacija, iskreno ne znamo baš ništa o njima. Nadam se da ćemo tu proći bez nekih poteškoća i povreda. Imammo nekoliko utakmica do Svjetskog prvenstva i najbitnije je da budemo zdrave i da spremne za taj šampionat”, zaključila je Batinović.

Drugi meč u kvalifikacijama sa Bugarskom igra se u nedjelju sa početkom u 16 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve