Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković najbolji sportista Cetinja za 2019. godinu

Ona je kao učesnica svjetskog prvenstva u Dohi osvojila 18. mjesto i na Evropskom dvoranskom šampionatu 13. poziciju

Atletičarka Marija Vuković proglašena je za sportistu Cetinja za 2019. godinu.

Foto: Cdm

Ona je kao učesnica svjetskog prvenstva u Dohi osvojila 18. mjesto i na Evropskom dvoranskom šampionatu 13. poziciju.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vasku Ćeraniću treneru kadetskog tima RK „ Lovćen ”, šampiona Crne Gore.

Za najbolju sportsku organizaciju proglašen je džudo klub „ Crnogorac “, a upravo predsjednik UO „Crnogorca” Vojislav Knežević, najbolji je sportski radnik.

Rukometaš Luka Vukićević najbolji je mladi sportista grada .

Odluku o najboljima donijela je petočlana komisija koju je imenovala Prijestonica Cetinje na osnovu Pravilnika o kriterijumima za dodjelu godi š njeg priznanja iz oblasti sporta .

Nagrade najboljim sportistima, sportskim kolektivima i radnicima uručio je na svečanosti u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom” gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, koji je kazao da su cetinjski sportisti i u 2019. godini postigli zapažene rezultate na lokalnom, nacionalnom i svjetskom nivou, i nastavili da doprinose sportskoj kulturi i imidžu grada koji je decenijama rasadnik talenata.

Na prijedlog Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje dodijeljene su i posebne nagrade. Marko Radonjić izabran je za najboljeg profesionalnog sportistu u inostranstvu, Pero Milošević dobio je nagradu za najboljeg profesionalnog trenera u inostranstvu, a najbolji sportista Prijestonice – paraolimpijac je i ove godine Filip
Radović.

Za doprinos razvoju amaterskog sporta za 2019. godinu priznanja su zavrijedili Aleksandar Rakočević, Saša Mašanović, Miloš Ćećanović, Nikola Prlja, Ilija Vujović i Planinarski klub “Soko”.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve