Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Marija Vuković i Jovana Peković u posjeti školama

Napominjemo da je ideju Crnogorskog olimpijskog komiteta prepoznao i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda olimpijske solidarnosti. U planu je posjeta 23 osnovne škole i karavan koji traje do polovine mjeseca maja

Marija Vuković i Jovana Peković dale su doprinos projektu Crnogorskog olimpijskog komiteta „Treniraj sa olimpijcima“ .

U prethodnim danima, sportisti Olimpijskog tima Crne Gore i tim instruktora, obišao je škole ,,Bedri Elezaga” Ulcinj, ,,Mirko Srzentić” Petrovac, “Jovan Tomašević” Virpazar i “Boro Vukmirović” Rijeka Crnojevića.

Djevojčice i dječaci imali su jedinstvenu priliku da se druže, upoznaju i vježbaju sa osvajačicama medalja i učesnicima najvećih sportskih takmičenja, našim olimpijkama, Jovanom Peković i Marijom Vuković. One su se našle i u ulozi predavača i sagovornika, jer je standardan čas fizičkog vaspitanja zamijenjen nešto drugačijim i zabavnijim predavanjem, ali ispunjen i druženjem, motivacionim govorima i raznim igricama.

“ Drago mi je što sam imala priliku da učestvujem u projektu i što ste me pozvali. Nisam često u Crnoj Gori i ovo je bio pravi trenutak da se pridružim. Djeca su stvarno ukras svijeta i volim da sam u njihovom okruženju. Nadam se da sam doprinijela da se zabave i požele da se bave sportom. Kada nas ovako upozanaju, shvatiće da smo mi obični ljudi, što bi trebala da bude i jedna poruka njima da čime god da se budu bavili u životu, koliko god da su uspješni, najbitnije je da ostanu dobri i prizemni ljudi”, poručila je Marija Vuković.

Osim promotivnih aktivnosti, COK je u okviru projekta „Treniraj sa olimpijcima“ donirao školama lopte za košarku, odbojku i fudbal. Ovom prilikom, direktorima škole uručene su zahvalnice za doprinos i učešće u projektu.

” Predivan dan iza mene ispunjen smijehom, igrom, druženjem. Uvijek mi je zadovoljstvo provoditi vrijeme sa dječicom, pogotovo kada su oni vrijedni, marljivi i disciplinovani. Bila mi je čast prenijeti im dio znanja koje posjedujem iz oblasti sporta. Povratna reakcija je bila i više nego odlična i ponosna sam na ishod današnjeg dana. Sjajna ekipa koja je bila uz mene upotpunila je ovaj dan i na pravi način smo započeli projekat “Treniraj sa olimpijcima”, istakla je Jovana Peković.

Napominjemo da je ideju Crnogorskog olimpijskog komiteta prepoznao i podržao Međunarodni olimpijski komitet preko svog Fonda olimpijske solidarnosti. U planu je posjeta 23 osnovne škole i karavan koji traje do polovine mjeseca maja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve