Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Marija Vuković debituje na OI: Dugo se čekalo na ovo, očekujem da ponovim rezultat

Marija Vuković debitovaće na Olimpijskim igrama. Dugo se čekao skok za najveće domete, od 2010. kada je postala svjetska juniorska šampionka. I onda je patnju, neodlučnost, strah od neuspjeha ili da je došao kraj, naplatila skokom od 197 centimetara. Direktno, bez vjetra u leđa, naša atletičarka je stigla do najveće sportske smotre

Sad može da uživa i kaže da je uspjela. Ali i da neće stati kod prvog završenog zadatka. Jer, ono najvažnije će je sačekati u četvrtak u Tokiju u dva sata po srednjeevropskom, a u devet sati po japanskom vremenu.

Marija Vuković debitovaće na Olimpijskim igrama. Dugo se čekao skok za najveće domete, od 2010. kada je postala svjetska juniorska šampionka. I onda je patnju, neodlučnost, strah od neuspjeha ili da je došao kraj, naplatila skokom od 197 centimetara. Direktno, bez vjetra u leđa, naša atletičarka je stigla do najveće sportske smotre.

– Uživam, trudim se da iskoristim svaki trenutak u Tokiju. Trenirala sam nekoliko dana na pomoćnom terenu, imam još jedan trening i u četvrtak da se poleti. Odlično se i osjećam, zadovoljna što sam ovdje.

Ushićenje, nakon skoka koji je doveo do ozbiljne priče oko visokog plasmana na OI, je prošlo.

– Sedmicu nakon preskočene norme dovela sam se u red, tako da kažem. Nastavila sam sa radom.

I kada se bude spremala sa zaletišta Olimpijskog stadiona Marija, neće zaboraviti put, svaku riječ, pogled, smjernice, riječi ohrabrenja…

– Dugo se čekalo na ovo, a ne znam ni sama šta je to bilo u meni da ne odustanem. Nekoliko puta je i dolazilo do toga da se pitam da li sam za ovo i da li vrijedi sva ova borba. Nekako se nije dalo da se poklopi sve. Ali, od dolaska u Grčku pronašla sam sve što mi je trebalo. Uz pomoć porodice, nekoliko ljudi, Atletskog sveza i Crnogorskog olimpijskog komiteta, nijesam se predala, htjela sam da pokažem da mogu i opravdam očekivanja od 2010. Nikad nije kasno, drago mi je što nijesam odustala, a što sam uspjela i što ću brzo upisati nastup na Igrama.

Konkurencija je žestoka, sve krem atletike. Što može da odluči?

– Ništa nije nemoguće, vidjeli smo rezultate na Igrama. Očekujem da ponovim, ako ne svoj najbolji rezultat, mislim da tih 195 nije daleko. Mislim da mogu i da sam spremna. Samo da ne dozvolim maloj tremi da puno utiče na mene. Nadam se da ću se izboriti i da ću pokazati za što sam spremna. Kvalifikacije su rano, a ja ću dati sve od sebe da se razbudim. Ustaću ranije i potrudiću se da do devet budem spremna.

Marijini motivi su ogromni.

– Motiv je da idem dalje i čekiram Pariz.

Marija je sa 29 godina potpuno sazrela.

– Pitaju me kako sam dovela liniju, kako to ranije nijsam uradila. Odgovaram da sve ide sa godinama. Rasteretila sam se, svjesna sam sebe, ukapirala dosta stvari, naučila od trenera, stabilizovala se i sve je došlo na svoje. Iskreno, u najboljem sam stanju i imam što da pokažem, makar do Pariza, a za kasnije ćemo da vidimo.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve