Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Mađarska nosi bodove iz Beograda

Srbija je povela 1:0, ali je Mađarska za samo dva minuta postigla dva pogotka, preokrenula rezultat i pobijedila sa 2:1.

Fudbaleri Mađarske napravili su veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo večerašnjom pobjedom protiv Srbije na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.

Srbija je povela 1:0, ali je Mađarska za samo dva minuta postigla dva pogotka, preokrenula rezultat i pobijedila sa 2:1.

Srbija je povela srećno autogolom Šalaja. U kontranapadu Srbije Sergej Milinković Savić je uposlio Tadića, ovaj je odlično ostavio loptu za Vlahovića. Loše je zahvatio loptu napadač Juventusa, iako je gol bio potpuno prazan, ali je štoper Mađarske nespretno loptu proslijedio u svoju mrežu. Igrao se 10. minut.

Mađarska je izjedniačila u 33. minutu utakmice. Barmabas Varga je iskoristio lošu rekaciju odbrane Srbije. Roland Šalaj je prvi pretio, odbranio je Milinković Savić, ali se lopta potom odbila opet do njega, a onda stigla do Varge, koji je pogodio metu.

Samo dva minuta kasnije Mađarska je iskoristila konfuziju u odbrani Srbije. Sve je krenulo od prekida, potom je centrirao Lang, loše je u liniji stajao Gudelj, a na pravom mjestu se našao Orban i rezultat na semaforu je već bio 1:2. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat utakmice.

Srbija je u ovim kvalifikacijama odigrala još jednu lošu utakmicu, a čini se da selektor Dragan Stojković, poput crnogorskog nema kvalitet za ulogu koju pokriva, ali je u prethodnim kvalifikacijama bio miljenik sreće.

Srbija je i u ovim kvalifikacijama imala sreće, prvo sa žrijebom, a potom i u mečevima protiv Crne Gore i Bugarske.

Crnu Goru je pobijedila u Podgorici golovima u samoj završnici utakmice, a protiv Bugarske je izjednačila u 96. minutu utakmice.

Poslije poraza Srbije, Crna Gora do Evropskog prvenstva bi najlakše mogla preko Srbije, odnosno pobjedom u Beogradu, ali prije toga je neophodno pobijediti Bugarsku, pa tek onda razmišljati o Mađarskoj i Srbiji.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve