Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Bar u seriji pobjeda

Bivšeg šampiona Crne Gore do pobjede je predvodila reprezentativka Dušanka Petrović, sa čak 21 poenom, 13 je osvojila korektorka Kristina Božović, 11 kolumbijska igračica na poziciji srednjeg blokera Hejdis Mendosa.

Odbojkašice Luke Bar jedine su sa tri pobjede nakon tri kola najjačeg nacionalnog takmičenja, nakon pobjede nad Akademijom 3:1 (25:27, 25:21, 25:11, 25:13) u gostima u petak, a usljed odložene utakmice Mediteran – Herceg Novi, zbog učešća šampionki na pretkvalifikacionom turniru za CEV Ligu šampiona.

Ekipa Vladimira Milčića slomila je otpor mladog tivatskog tima u finišu drugog seta, kada je izjednačila. Prvi set obilježila je uzbudljiva egal igra, u kojoj je u prednost došao sastav Milana Markovića 27:25.

U trećem i četvrtom setu do izražaja je došlo iskustvo „sirena“, koje su nakon gostovanja u SD „Župa“ sačuvale oreol nepobjedivosti nakon tri kola, dok je Akademija bez trijumfa.

Bivšeg šampiona Crne Gore do pobjede je predvodila reprezentativka Dušanka Petrović, sa čak 21 poenom, 13 je osvojila korektorka Kristina Božović, 11 kolumbijska igračica na poziciji srednjeg blokera Hejdis Mendosa. Na drugoj strani 15 poena Anastasije Anđelić, osam Majde Čakar, sedam kapitenke Anje Popović.

I drugi barski tim je opravdao ulogu favorita ovog vikenda. Galeb Liko Soho Group bio je bolji od Jedinstva u SC “Topolica”.

“Galebice” su slavile 3:0 (25:16, 25:20, 25:19)i vratile se na pobjednički kolosjek, nakon poraza od Herceg Novom u prethodnom kolu.

Za gotovo sat odbojke tim Petra Kokovića došao je do trijumfa, do kog ga je vodila Natalija Vlaović sa 17 poena, a dvocifrene su bile i Teodora Čavić sa 12 i Marija Bojić sa 11.

Gordana Madžgalj i Naida Hadžibegović osvojile su po sedam poena za ekipu Jedinstva, koja je upisala drugi poraz u sezoni.

Budućnost je zaustavila povratnika u EPCG Superligu, ekipu Rudara, i sa 3:0 (25:20, 25:14, 25:16) u sportskoj dvorani Srednje medicinske škole nanijela Pljevljakinjama prvi poraz.

Ponovo je najbolja na parketu u plavo-bijelom dresu bila Anđela Kukobat, koja je osvojila 16 poena, o 10 zabilježile su Mileva Magdelinić i Anja Orlandić. U redovima Rudara po šest poena Kristine Gazdić i Mione Vučetić, a čak 24 poena Pljevljakinje su osvojile iz grešaka rivala.

Kolo je zaključio još jedan duel u našem glavnom gradu, u kom je ekipa Albatrosa ostvarila prvu pobjedu u sezoni. Finalista Kupa pobijedio je Moraču u sportskoj sali OŠ „Radojica Perović“ rezultatom 3:0 (25:8, 25:18, 25:20).

Nakon veoma lošeg prvog seta, u kom su osvojile samo osam poena, Podgoričanke nisu mogle da pronađu način da se vrate u meč, a najviše problema zadala im je srednja blokerka Albatrosa Viktorija Položevets, sa 10 poena, dok su Jelena Bijelović i Karolina Pidhurska. Kod domaćina najviše poena osovjila je Nađa Popović, koja je brojala do devet, a Anastasija Krgović je osvojila sedam poena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve