Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Litvanija savladana, Crna Gora se nada kiksu Srbije protiv Bugarske

Naša selekcija daleko je od plasmana na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, pošto je neophodno da u posljednjem kolu pobijedi Mađarsku u Budimpešti, a pri tom da Srbija u Leskovcu izgubi od Bugarske.

Vjerovatno najbolju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrala je večeras pod Goricom fudbalska reprezentacija Crne Gore i pobijedila Litvaniju sa 2:0.

Ipak, i pored toga naša selekcija daleko je od plasmana na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, pošto je neophodno da u posljednjem kolu pobijedi Mađarsku u Budimpešti, a pri tom da Srbija u Leskovcu izgubi od Bugarske.

Napokon su naši reprezentativci odigrali kvalitetnu utakmicu i od starta do kraja kontrolisali igru i rezultat i potpuno zasluženo osvojili tri boda golovima Edvina Kuča u trećem i Stevana Jovetića u 48. minutu.

Krenula je Crna Gora od starta utakmice agresivno i sa namjerom da što prije postigne pogodak i takav pristup igri se vrlo brzo isplatio. Već u  3. minutu – Kuč je zatresao mrežu udarcem sa 18 metara za vođstvo od 1:0.

Bio je to treći gol Edvina Kuča za reprezentaciju Crne Gore u isto toliko mečeva u nacionalnom dresu.

Nije se zadovoljila naša selekcija sa tih početnih 1:0 i već u 20, minutu moglo je biti 2:0. Kapiten Stevan Jovetić je sjajno asistirao Dritonu Camaju, a šut u lijevi donji ugao napadača mađarske Kišvarde je zaustavio golman Gertmonas.

Nastavila je i nakon toga Crna Gora da igra agresivnije u polju, ali izrazitih prilika nije bilo, pa je rezultat ostao :0.

I odmah na startu drugog dijela, ponovo u trećem minutu naša selekcija postiže gol. Stevan Jovrtić je sa lijeve strane ušao u kazneni prostor, sjajno šutirao u suprotni ugao gola Litvanaca za sigurnih 2:0.

Do kraja utakmice mogla je Crna Gora da postigne možda još neki gol, ali je ostalo 2:0, dok na suprotnoj strani Litvanija nijednom nije ozbiljnije ugrozila gol Milana Mijatovića.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u našoj grupi završavaju se 19. novembra mečevima Mađarska – Crna Gora i Srbija – Bugarska, a izabranici Miodraga Radulovića mogu na EURO samo u slučaju pobjede u Budimpešti i poraza Srbije u Leskovcu.

Čuda se nekada dešavaju, a umalo se jedno desilo večeras, ali je Mađarska u 97. minutu izjednačila rezultat u Sofiji na 2:2 autogolom Petkova.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve