Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lionel Martinez ponovo na Olimpijskim igrama nakon 40 godina

Innteresantno da je Martines prvi put nastupio na Olimpijskim igrama prije 39 godina, kada je branio boje svoje zemlje u Los Anđelesu 1984. godine,

Vencuelanac Lionel Martines, koji ima punih 60 godina i bavi se streljaštvom (trap), izborio je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. gdine.

Innteresantno da je Martines prvi put nastupio na Olimpijskim igrama prije 39 godina, kada je branio boje svoje zemlje u Los Anđelesu 1984. godine.

Put od Los Anđelesa do Pariza je dug 40 godina i između ta dva vremenska graničnika protekne jedan veliki dio života, a Martinez je svojim podvigom pokazao da sportska karijera kaže tek onda kad sami kažemo dosta, a ne kada to neko drugi poželi umjesto nas.

Sa razmakom između prvog i drugog nastupa u rasponu od četiri decenije, Venecuelanac je definitivno ispisao istoriju olimpijskog sporta, ali interesantno nije rekorder.

On pripada japanskom dresurnom jahaču Hiroši Hoketsku, koji je imao razmak od 44 godine između dva nastupa na OI.

Prvi put je učestvovao u Tokiju 1964. godine, a drugi put je predstavljao Japan u Pekingu 2008. godine.

Kanađanin Mario Deslarije, koji je takođe dresurni jahač je napravio jaz od 33 godiine između svoja dva nastupa i on je treći na ovoj neobičnoj listi.

Njegovo prvo učešće je bilo u Seulu 1988. godine, a onda je nastupao u Tokiju 2020. godine.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve