Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Lejkersima prvi NBA kup: Dejvis i Lebron iz reketa uništili Indijanu (VIDEO)

Dejvis je susret sa 41 poenom uz dominaciju na skoku i 20 osvojenih lopti, te je najzaslužniji što je njegov tim upisao čak 86 poena iz reketa, najviše što je jedan tim postigao na taj način ove sezone.

Prvi pehar NBA kupa otišao je u vitrine Losa Anđeles Lejkersa koji su na krilima prvih zvijezda Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa savladali Indijanu (123:109) i stigli do drugog trofeja u eri pomenutog dvojca.

Las Vegas, svjetska prijestonica zabave, mesto je na kojem su mnogi potražili sreću, ali je ista večeras prilično zaobišla šutere finalsita. Ipak, za razliku od rivala, rješenje za skroman učinak sa distance Lejkersi su našli u igri u reketu, prije svega zahvaljujući Entoniju Dejvisu. Činjenica da 35 minuta nisu uspjeli da pogode za tri poena nije se odrazila na igru Jezerdžija koji su bili nezaustavjivi pod obručem.

Raspoloženi krilni centar završio je susret sa 41 poenom uz dominaciju na skoku i 20 osvojenih lopti, te je najzaslužniji što je njegov tim upisao čak 86 poena iz reketa, najviše što je jedan tim postigao na taj način ove sezone.

Uz Dejvisa, koji je predstavljao konstantnu prijetnju po rivala, odlično veče imali su i Ostin Rivs i Lebron Džejms. Prva zvijezda ekipe iz Los Anđelesa rano je napravila tri faula što se odrazilo na minute provedene na parketu, ali je i u takvoj situaciji Kralj uspio da upiše 24 poena uz 11 skokova.

Na drugoj strani, Indijana je susret završila uz vrlo loše procente šuta, sa samo 36,8% pogodaka iz igre, uz tek 24,4% za tri. Hailbarton i Maturin su sa po 20 poena predvodili Indijanu, međutim niko osim kanadskog košarkaša nije ispunio očekivanja i pružio partiju dostojnu finala. Naročito se više očekivalo od Badija Hilda koji je susret završio sa osam poena, uz dvije trojke iz devet pokušaja.

Uprkos činjenici da ovo nije bilo veče Pejsersa, Indijana je na početku poslednje deonice uspjela da se serijom 7:0 vrati potpuno u susret i da priđe na minus tri, međutim umjesto buđenja, pomenuti period se ispostavio samo kao poslednji trzaj ekipe Rika Karlajla koja je ubrzo potom u potpunosti ispustila konce.

I pored fenomenalne partije Entonija Dejvisa, MVP priznanje otišlo je u ruke Lebrona Džejmsa s obzirom na to da se gledao ukupan učinak na NBA kupu, a da je lider Lejkersa prije 24 poena upisana protiv Indijane zabilježio 30 protiv Nju Orleansa i 31 u duelu sa Finiksom.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve