Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

“Lavovi” smjenili Tonija Đeronu, Anđelković prvi pik

U Srbiji su poraz od Crne Gore i eliminiaciju u grupi na Evropskom prvenstvu doživjeli kao fijasko, pošto je u Minhenu osvojeno očajno 19. mjesto, što neće proći bez posljedica.

Poraz rukometne reprezentacije Srbije od Crne Gore u trećem kolu takmičenja u grupi C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj koštao je selektora Tonija Đeronu posla, tako da će čelnici RSS morati da potraže novog selektora.

Prema pisanju srpskih medija prvi pik predsjednice RSS Milene Delić je Danijel Anđelković, koji trenutno radi u Francuskoj.

U Srbiji su poraz od Crne Gore i eliminiaciju u grupi na Evropskom prvenstvu doživjeli kao fijasko, pošto je u Minhenu osvojeno očajno 19. mjesto, što neće proći bez posljedica.

Naviknuti na uspjehe vaterpolista, odbojkaša i odbojkašica u Srbiji vjeruju da su velka sportska sila, pa i u rukometu, iako odavno nemaju rezultate na klupskom i reprezentativnom planu, ni u konkurenciji dama, ni u konkurenciji muškaraca.

Đerona je došao na udar rukometne javnosti, iako je on najmanje kriv za loše stanje u srpskom rukometu, a ugovor mu ističe 30. juna, tako da ne postoji ni promil šanse da se saradnja nastavi, pa se traži izlaz iz novonastale situacije.

Đerona će biti žrtvovan zbog primljenog gola i poraza u poslednjoj sekundi meča protiv Crne Gore, koji Srbiju voddi u slabiji šešir baraža za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, a samim tim moguće mnogo težeg rivala (moguća i Španija).

Umjesto smjene selektora i tragičnog shvatanja poraza od Crne Gore u Srbiji bi bilo dobro da se napokon pozabave stanjem u srpskom sportu, pošto je kvalitet u velikom padu, što se najbolje vidi na rezultatima vaterpolista. Mješanje u sport politike, pogotovo otvorena mržnja Aleksandra Vučića prema Partizanu počela da uzima danak u svim sportovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve