Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Lalošević: Zakon o sportu sadrži dobra rješenja, ali

Lalošević je  podvukao da će se raditi i na unapređenju sporta djece, učenika i studenata i promociji razvoja sporta osoba sa invaliditetom, a komentarisao je i Zakon o sportu koji je donijet 2018. dok je ministar sporta bio Nikola Janović.

Unapređenje sportske infrastrukture, kao i stvaranje uslova sportistima za kvalitetno učešće na vrhunskim međunarodnim takmičenjima, biće između ostalog prioriteti novog direktora Uprave za sport i mlade Vasilja Laloševića.

On je  podvukao da će se raditi i na unapređenju sporta djece, učenika i studenata i promociji razvoja sporta osoba sa invaliditetom, a komentarisao je i Zakon o sportu koji je donijet 2018. dok je ministar sporta bio Nikola Janović.

– Zakon sadrži dobra rješenja, poput kategorizacije sportova, preregistracije sportskih organizacija, stipendiranja perspektivnih sportista, dječjeg sporta, Zavoda za sportsku medicinu i mogućnosti direktnog investiranja u sportsku infrastrukturu, naglasio je Lalošević.

S druge strane…

– Smatram da je period od dvije godine implementacije Zakona o sportu dovoljan razlog za izradu sveobuhvatne analize zasnovane na ocjeni kvaliteta primjene zakonskih rješenja i u onim segmentima koji se pokažu problematičnim važno je predložiti nove, bolje zakonske norme, koje će unaprijediti i olakšati rad sportske oblasti, dodao je Lalošević.

Direktor Uprave za sport i mlade, na osnovu dosadašnjeg praćenja implementacije aktuelnog Zakona o sportu, smatra da je sportska oblast prenormirana i da u narednom periodu treba sagledati mogućnost pojednostavljenja određenih procedura, pogotovo onih koje se odnose na osnivanje sportskih organizacija.

– Dodatno, trebalo bi razmotriti da li su naknade vrhunskim sportistima usklađene na pravi način, jer moramo imati u vidu da je karate sada sport na programu Olimpijskih igara, dodao je Lalošević.

Na kraju, poručio je i da vjeruje u naše sportiste, prije svih u rukometašice i vaterpoliste, za koje se nada da bi mogli i do medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve