Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Lakersi izbacili aktuelne prvake, slijedi okršaj Jamesa i Jokića u finalu Zapada; Miami Heat otkačio New York Knickse

Lakersi su prvi tim koji je eliminisao Golden State prije NBA finala još od 2014. godine. Warriorsi su igrali u šest od posljednjih osam NBA finala.

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su Golden State Warriorse rezultatom 122:101 i sa ukupnih 4:2 u seriji plasirali su se u finale Zapadne konferencije gdje će igrati protiv Denver Nugetsa.

Lakersi su kontolisali meč u Staples Centru od samog početka i do kraja, te su sasvim zasluženo izbacili aktuelne prvake i nastavljaju pohod ka velikom finalu.

LeBron James je bio najbolji u Lakersima sa 30 poena i po devet skokova i asistencija, dok je Reaves dodao 23 poena uz šest asistencija i pet skokova. Raspoloženi su bili i Russell sa 19 poena, te Davis uz 17 poena i 20 skokova.

Golden Stateu nije pomogao ni sjajni Steph Curry sa 32 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je još solidan bio DiVincenzo sa 16 poena uz četiri skoka.

Lakersi su prvi tim koji je eliminisao Golden State prije NBA finala još od 2014. godine. Warriorsi su igrali u šest od posljednjih osam NBA finala.

U finale Istočne konferencije plasirao se Miami Heat koji je na svom parketu pobijedio New York Knickse rezultatom 96:92 i sa ukupnih 4:2 u seriji prošao je dalje.

Miami su do trijumfa predvodili Butler sa 24 poenom, osam skokova i četiri asistencije dok je Adebayo dodao 23 poena uz devet skokova.

U redovima gostiju fenomenalan je bio Brunson sa 41 poenom, četiri skoka i tri asistencije dok je Randle dodao 15 uz 11 skokova i tri asistencije.

Heat će u finalu Istoka igrati protiv boljeg iz duela Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa, a trenutni rezultat u seriji je 3:3.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve