Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za EP: Ukrajina slavila protiv Sjeverne Makedonije

U drugom meču odigranom u terminu od 15.00 sastale su se dvije posljednjeplasirane ekipe u Grupi H. Sjeverna Irska je u Belfastu bez većih problema slavila protiv San Marina sa 3:0

Fudbalska reprezentacija Ukrajine pobijedila je danas u Pragu selekciju Sjeverne Makedonije sa 2:0, u utakmici sedmog kola Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ukrajina je povela pogotkom Georgija Sudakova u 30. minutu, a pobjedu ove selekcije potvrdio je Oleksandr Karavaev u 95. minutu.

Fudbaleri Ukrajine upisali su treću pobjedu u ovim kvalifikacijama i trenutno su drugi na tabeli Grupe C sa deset bodova.

Lider ove grupe je Engleska sa 13 bodova, po sedam bodova imaju Italija i Sjeverna Makedonija, s tim da Italijani imaju dvije utakmice manje od Ukrajine.

U drugom meču odigranom u terminu od 15.00 sastale su se dvije posljednjeplasirane ekipe u Grupi H. Sjeverna Irska je u Belfastu bez većih problema slavila protiv San Marina sa 3:0.

Obje ekipe su ostale na svojim pozicijama – Sjeverna Irska je pretposljednja sa šest, dok je San Marino posljednji na tabeli bez bodova i ima gol razliku 0:24.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve