Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kup CG: Budućnost protiv Lovćena, Mornar na Sutjesku

Cetinjani prepuštaju ulogu favorita Budućnosti, ali se trener Kašćelan nada iznenađenju, a Nikšićani ističu da ne dolaze sa bijelom zastavom na meč protiv Mornara

Košarkaši Budućnosti  i Lovćena 1947 te Mornara i Sutjeske sastaće se u polufinalu Kupa Crne Gore za seniore.

Kup CG, Foto: Cdm.me

To je odlučeno žrijebom u Baru. Prva utakmica polufinala igra se 13. februara u 17 sati u dvorani Topolica.

“Sigurno da i moj tim i tim trenera Pavićevića slove za favorite u polufinalu, ali sigurnio da imamo respekt prema našem protivniku Lovćenu i moramo da budemo na dobrom nivou svih 40 minuta ako želimo, a želimo da igramo to finale”, istakao je trener Budućnosti Voli Petar Mijović.

Cetinjani prepuštaju ulogu favorita Budućnosti, ali se trener Kašćelan nada iznenađenju.

“Kup takmičenje je nepredvidljivo, dešavaju se iznenađenja i mi ćemo igrati na tu kartu pružićemo što bolji otpor, da pokušamo da izvučemo maksimum iz toga duela koji nam može pomoći za završnicu sezone da imamo iskustvo više”, istakao je strateg Cetinjana Kašćelan.

U drugom polufinalu organizator završnog turnira Kupa Mornar igraće protiv Sutjeske.

“Kup je jedno vrlo specifično takmičenje. Jedna utakmica, dobar dan ili loš dan može da napravi iznenađenje. Ova polufinala neće biti laka, iako kolege iz ABA 2 kažu da smo mi favoriti, to jeste na papiru, ali to treba dokazati na terenu”, istakao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Nikšićani ističu da ne dolaze sa bijelom zastavom na meč protiv Mornara.

“Mi ćemo doći da odigramo poštenu, korektnu utakmicu, a sigurno to se tiče favorita, prednost Mornaru. Nadamo se da ćemo gledati jednu kvalitetnu košarku i da će atmosfera u Topolici biti kao u mečevima ABA lige”, kazao je Zoran Glomazić šef stručnog štaba Sutjeske.

Polufinalne duele prenosiće MNE Sport televizija, dok će finale moći da se prati i na RTCG-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve