Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kunc plakao od sreće nakon nevjerovatne pobjede Turske u 99. minuti

Odgovornost je preuzeo Jilmaz, a onda je precizno šutirao i pogodio za pobjedu svog tima. Uslijedilo je veliko slavlje gostujućih igrača i članova stručnog štaba, a nakon svega kamera je posebno uhvatila selektora Turske Stefana Kunca, koji nije mogao sakriti emocije

Kunc, Foto: Printscreen/Twitter

Fudbaleri Turske su u 99. minuti golom Buraka Jilmaza s bijele tačke došli do pobjede protiv Letonije u gostima, a selektor ovog nacionalnog tima Stefan Kunc nije mogao sakriti emocije i plakao je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Turska je nakon Evropskog prvenstva ove godine u potpunosti izgubila energiju koja je krasila ovaj tim.

Nakon tri poraza u grupnoj fazi odmah su završili učešće na smotri najboljih evropskih selekcija, da bi nakon toga remizirali sa Crnom Gorom i Norveškom te doživjeli težak poraz od Holandije rezultatom 6:1. U međuvremenu su bili bolji od slabašnog Gibraltara, a sinoćnja pobjeda ostavila ih je u igri za drugo mjesto.

Ipak, nije sve bilo tako bajno za Tursku. Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, da bi u 70. minuti Demiral postigao autogol i donio iznenađujuće vođstvo Letoniji. Uzvratio je odmah Dursun u 76. minuti, nakon čega se činilo da će meč završiti bez pobjednika.

Igrala se posljednja 95. minuta, Jlmaz je pao u kaznenom prostoru Letonije, no sudija iz Švedske Ekberg nije svirao penal. Ipak, ubrzo je dobio intervenciju iz VAR sobe i otišao je još jednom provjeriti ovu situaciju, nakon čega je bez previše razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo upravo Jilmaz, a onda je precizno šutirao i pogodio za pobjedu svog tima. Uslijedilo je veliko slavlje gostujućih igrača i članova stručnog štaba, a nakon svega kamera je posebno uhvatila selektora Turske Stefana Kunca, koji nije mogao sakriti emocije.

Ovaj stručnjak postao je selektor Turske 19. septembra ove godine, nakon što je dotadašnji selektor Senol Guneš sporazumno napustio kormilo reprezentacije poslije već pomenutog teškog poraza od Holandije.

Stefan Kunc je prije preuzimanja selekcije Turske bio selektor mlade (U-21) reprezentacije Njemačke, a u karijeri je bio trener Borusije Neunkirčen, Karlsruhera SC, Valdhof Menhejma i LR Ahlena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve