Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kros kantri: Estberg osvojila Kristalni globus, Nilsen pobjednica u Kvebeku

Na završnoj rang listi u generalnom plasmanu Norvežanka ima 1654 boda, a završila je ispred Ruskinje Natalije Neprjajeve koja ima 1431 bod

Ingvild Flugstad Estberg osvojila je prvi veliki Kristalni globus u karijeri. Norveška skijašica bila je najbolja u generalnom plasmanu Sjvetskog kupa u kros kantriju.

Foto: Zimbio.com

Estberg je zauzela treće mjesto u potjeri u Kvebeku, što je bila posljednja trka u sezoni.

Na završnoj rang listi u generalnom plasmanu Norvežanka ima 1654 boda, a završila je ispred Ruskinje Natalije Neprjajeve koja ima 1431. Ruska skijašica je poslednju trku u sezoni završila tek na 12. poziciji…

Ove sezone, norveška reprezentativka ostvarila je pet pobjeda, a još sedam puta bila je na postolju, pa je poslije jednog drugog i dva treća mjesta zauzela prvo mjesto u generalnom plasmanu.

Najbrža u Kvebeku bila je Stina Nilson. Šveđanka je trijumfovala s vremenom 23:55.1. Inače, Nilson je osvojila mali Kristalni globus u sprintu.

Foto: Dn.se

Druga je kroz cilj prošla Norvežanka Tereza Johaug, koja je za pobjednicom kasnila 12.9 sekundi. Johaug je još ranije obezbijedila mali Kristalni globus u distanci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve