Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kristina Raković u totalnoj izolaciji u Madridu: Grad je pust, ali u prodavnicama više nije haos

Prema riječima Rakovićeve , izolacija je moranje i sigurnost

Sport je stao, lopta je odložena. Sportisti na gotovo svim meridijanima vode drugu, najveću bitku borbu sa korona virusom. Sportisti žele da izađu kao pobjednici, kako bi se vratili “poslu”. Ali, mnogi od njih najteže životne dane žele da provedu sa svojim najmilijima, što je za sada za mnoge nemoguće.

Raković, Foto: FIBA

U takvoj situaciji je i crnogorska košarkašica Kristina Raković, koja je u Madridu, koji je posljednjih dana najveće žarište epidemije. Članica Leganesa je u svom stanu u totalnoj izolaciji, a za Arenu priča kako je u španskoj prijestonici život bukvalno stao.

“Teško je opisati ovu situaciju. Mnogi kažu da je Madrid kao iz filmova, ali sve ovo što se dešava posljednjih dana je nestvarno emotivno priča”, na početku razgovora za Arenu Kristina Raković.

A, do prije par dana sve je bilo normalno…

“Sve je funkcionisalo do prije 10 dana. Posljednji trening odradili smo 7. marta, a onda je dan kasnije, zbog Dana žena bio slobodan dan. I baš taj slobodan dan iskoristila sam sa drugaricama iz kluba da provedem u centru. Španci to vole, znaju da proslave svaki praznik i centar je bio prepun, lako je i tada postojala informacija da postoji manji broj zaraženih, u gradu je vlada totalno opuštena atmosfera i sve je bilo normalno. Već sjutradan javljeno je da je broj oboljelih značajno porastao, pa situacija malo promijenila. Prvo su nam zabranjeni odlasci u teretanu, a vrlo brzo otkazani su treninzi. Strogo nam je naređeno da ne izlazimo iz stanova. Prodavnice i apoteke radile su normalno. Već nakon dva dana sve se promijenilo. Kako je situacija postajala složenija, tako se uvukao strah i panika. Ulice su postajale puste, a u prodavnicama je bio haos. Radnje su bile opustošene, pa se narod plašio šta će biti sa osnovnim namirnicama. Ali, nakon dva dana se to promijenilo. Sada na ulazima marketa postoje sredstva za dezinfekciju i u radnji može da uđe samo mali broj ljudi, ali samo jedan član porodice. Zbog toga i pravila da u redu mora biti odstojanje od najmanje metar prave se gužve, ali ono što je najvažnije iako čekate duže, nema nestašice”, objašnjava crnogorska reprezentativka.

Prema njenim riječima, izolacija je moranje i sigurnost.

“Tokom cijelog dana sam kod kuće. Pratim razvoj situacije u Španiji i naravno u Crnoj Gori. Definitivno svi komentarišu koja je to zemlja koja je jedina sigurna. Nadam se da će tako i ostati. Sada. ne izlazim, samo do prodavnice po hranu, a redovno se može desiti da vas zaustavi policija. Jednostavno ne dozvoljavaju izlaske. Ali, Španci poštuju pravila, jako su disciplinovani, tako da je sada Madrid pust, gotovo je nevjerovatno kako se sve promijenilo za kratko vrijeme”, istakla je Raković.

Zbog složene situacije i sve rigoroznijih mjera u prevenciji širenja korona virusa Španija je zatvorila granice, pa je sa strance gotovo nemoguće da napuste žemlju. Jedna od njih je i Kristina Raković.

“Vratiti se iz Španije u Crnu Goru je sada nemoguća misija redovnim linijama. Niko ne želi da primi putnike iz Španije u tranzitu, a većina zemalja je zatvorila svoje granice osim za svoje državljane. Ipak, vratiću se ove nedjelje, jer će Crna Gora poslati privatni avion po svoje ljude koji su ostali praktično zarobljeni u Španiji. Zbog toga ovom prilikom želim da se zahvalim našoj državi, odnosno Vladi Crne Gore, koja je pokazala da brine o svojim građanima u ovim trenucima”, istakla je Raković, a zatim u šali dodala.

“Spremam se u ovoj izolaciji na izolaciju u mojoj zemlji. Ali, neće mi sigurno teško biti, samo da dođem u Crnu Goru”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve