Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kosović optimista: Nadam se maksimalnom broju bodova na startu kvalifikacija

Naš najbolji državni tim već sjutra leti za Rigu, a protiv Letonije u srijedu (20.45h) započinje misiju Katar

Fudbalski program u doba korona virusa toliko je ubrzan da reprezentativci Crne Gore nemaju vremena za bliže upoznavanje sa novim selektorom Miodragom Radulovićem.

Taj proces ide kroz radnu priču u hotelu i vježbanje na terenu, budući da će ,,hrabri sokoli“ imati svega tri treninga uoči premijere u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naš najbolji državni tim već sjutra leti za Rigu, a protiv Letonije u srijedu (20.45h) započinje misiju Katar.

Potom slijede dvije utakmice pod Goricom – sa Gibraltarom 24. marta i tri dana kasnije sa Norveškom.

– Najvažnije je da kvalifikacije dobro otvorimo. Nećemo da prognoziramo ništa, ali trebalo bi da izvučemo maksimalan broj bodova. Imamo jako malo vremena za pripreme i odmah smo prešli na rad. Nadam se da ćemo ostvariti željeni rezultat iz ove tri utakmice, rekao je vezista Nebojša Kosović.

U grupi u kojoj su još Holandija i Turska, ,,crveni“ su favoriti protiv Letonije i Gibraltara.

Koliko zamki nosi gostovanje u Rigi?

– Biće težak teren. Simić igra tamo i pojasnio nam je situaciju. Uslovi nam možda neće odgovarati, ali to ne mijenja ništa u našim ambicijama. Idemo na pobjedu. Uradićemo sve da ovaj ciklus započnemo na najbolji mogući način. Analiza je spremna i vjerujem da neće biti nikakvih nepoznanica, odgovorio je prvotimac kazahstanskog Kairata.

”Hrabri sokoli” u novi takmičarski ciklus ulaze sa dosta entuzijazma.

Nakon uspjeha u Ligi nacija, gdje je ostvaren plasman u bolju B diviziju, nacionalni tim prati optimizam pred start borbe za Katar.

– Osjeća se pozitivan trenutak. Saigrači i ja obožavamo da dođemo u Crnu Goru i igramo za nacionalni dres. Motivisani smo do maksimuma. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja, ističe dvadeset šestogodišnji Nikšićanin.

Tri selekcije u grupi su jače na papiru. Kakvu ulogu može da ima naša reprezentacija?

– Iskreno, imamo kvalitet, imamo ekipu za veći rezultat. Volio bih da svaki igrač bude zdrav, jer su to stvari koje su nam u prošlosti pravile dosta problema. Nadam se da ovoga puta neće biti povreda, a ni smetnji sa koronom. Znamo svi kakva je situacija i da sve brzo može da se promijeni. Samo da nas to mimoiđe. Kada smo svi na broju, možemo mnogo, naglašava Kosović.

Kakvu utakmicu u Rigi očekuješ?

– Biće teško. Oni će nastojati dobro da krenu u kvalifikacije, ali ako budemo pravi, na svom nivou, ne bi trebalo da bude većih problema.

Raspored na startu odgovara crnogorskoj selekciji…

– Slažem se. Na nama je da izvučemo maksimum, poručio je Kosović.

Čak i protiv Norveške?

– Što da ne. Igramo kući, ostaje žal što neće biti navijača, uz njih bi sve bilo drugačije i lakše, ali borićemo se za svaku loptu, ofanzivno, na pobjedu. Vjerujem da ćemo biti zadovoljni i nakon meča sa Norveškom, zaključio je momak koji je dres za državnim grbom nosio 23 puta, a postigao je i jedan gol.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve