Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarka: Subotić ostaje u Bonu

U Bonu Subotića vide kao jednog od ključnih igrača, a klub ima ambiciju da u narednoj sezoni bude makar među četiri najbolja u jednoj od najjačih liga Evrope

Bojan Subotić (28) i naredne sezone igraće u njemačkom Bonu, gdje je zaslužio povjerenje odličnim partijama u prethodnim mjesecima. Krilni centar koji je kao član Budućnost Volija osvojio po četiri šampionske titule i nacionalna kupa je novi ugovor sa jakim bundesligašem potpisao juče.

Foto: FIBA

U Bonu ga vide kao jednog od ključnih igrača, a klub ima ambiciju da u narednoj sezoni bude makar među četiri najbolja u jednoj od najjačih liga Evrope.

Tivćanin visok 203 santimetra je za Budućnost Voli igrao do ljeta 2017. godine. Uslijedile su odlične sezone u estonskom šampionu Kalevu i prethodna u Bonu.

U redovima bundesligaša Subotić je bilježio 8,7 poena i 3,9 skokova u prosjeku. Još bolje igrao je u FIBA Ligi šampiona, sa učinkom od 11,2 poena i 4,1 skokom po utakmici.

Bivši košarkaš FMP-a i Crvene zvezde je u karijeri osvojio deset trofeja, a prošle godine izabran je u idealnu petorku estonskog šampionata.

Sa reprezentacijom Srbije i Crne Gore 2006. godine osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu za kadete.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve