Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarka: Juniori savladali Italiju na startu EP

Pametna defanziva, zatvoren reket i ostavljen prostor nepreciznim Italijanima na šutu za tri poena omogućili su Crnoj Gori da svih 40 minuta bude u vođstvu i u posljednjem periodu slomi otpor rivala

Crnogorski košarkaši pobjedom su otvorili U18 Evropsko prvenstvo u Grčkoj. Izabranici Darka Vujačića slavili su na startu prvenstva protiv reprezentacije Italije 62:54.

Foto: FIBA

Pametna defanziva, zatvoren reket i ostavljen prostor nepreciznim Italijanima na šutu za tri poena omogućili su Crnoj Gori da svih 40 minuta bude u vođstvu i u posljednjem periodu slomi otpor rivala.

Meč smo otvorili trojkom Bojana Tomaševića iz prvog napada, vodili 5:0, pa na 12:4 natjerali rivala da zatraži tajm aut.

Tokom prve četvrtine naš je sastav stigao do 10 poena prednosti 16:6. Italija se međutim vratila i do kraja kvartala približila na 18:13.

Drugi period donio je prilično lošu igru u napadu na obije strane. Dosta grešaka i promašaja, pa je rezultat bio 10:9 ukupno 28:22 za naš sastav.

Ni u trećem periodu nije se previše situacija promijenila. Crna Gora je bila u prednosti, Italija nekako uspijevala da se zadrži relativno blizu u okviru dva posjeda. Ipak u finišu četvrtine Crnogorci su stigli do plus 8 – 41:33.

Prvih pet minuta posljednje četvrtine bilo je presudno da se naši odlijepe. Serijom 12:4 stigli su do 16 poena viška – 53:37.

Italijani su vezali devet poena priprijetili, ali je trojkom Viktor Vujisić praktično zaključao pobjedu.

Tomašević je bio najefikasniji u našem timu sa 15 poena uz devet skokova. Jovan Kljajić je uz 12 poena dodao osam skokova i šest asistencija. Đorđije Marinović je ubacio osam poena, Marko Kljajević i Vujisić po sedam.

Rival u drugom kolu u nedjelju veče biće Rusija.

IzvorKSCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve