Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolinda: Rijeka je bila rezervni klub za Partizan i Zvezdu

Podsjećanja radi, Kolinda je na SP u Rusiji, kada je Hrvatska igrala finale sa Francuskom bila jedan od najvatrenijih navijača i svaki trijumf "vatrenih" je burno proslavljala

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u Splitu je prisustvovala premijeri filma o legendarnom kapitenu Hajduka Ivanu Gudelju, a pri tim je dala i veoma zanimljivu izjavu.

Foto: AFP

“Fudbal osamdesetih godina i prije toga nije bio samo fudbal, bio je izraz nacionalne pripadnosti. Pa sam tako ja, nadam se da mi neće zamjeriti neki, navijala i za Hajduk i za Dinamo. Voljela bih kad bi to zajedništvo juga i sjevera ponovno proradilo”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu.

“Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal je za nas koji smo voljeli Hrvatsku bio puno, puno više od fudbala. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do sjevera”, zaključila je Kolinda, a prenose hrvatski mediji.

Podsjećanja radi, Kolinda je na SP u Rusiji, kada je Hrvatska igrala finale sa Francuskom bila jedan od najvatrenijih navijača i svaki trijumf “vatrenih” je burno proslavljala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve