Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

KENDRIK PERI: Promašaji odveli u poraz

Naredni protivnik Crne Gore na Svjetskom prvenstvu je najveći favorit šampionata selekcija SAD.

Crna Gora ubijedljivo je poražena u trećem kolu Svjetskog prvenstva od Litvanije sa 91:71, ali je i pored toga izborila plasman u drugu fazu, gdje je očekuju selekcije SAD, te Grčke ili Novog Zelanda.

Prema riječima Kendrika Perija loš šut naših reprezentativaca je presudio utakmicu i odveo Crnu Goru u zaslužen poraz.

“U prvoj dionici smo bili solidni, ali svi promašaji su počeli da utiču na nas. Znamo da možemo da budemo bolji, ali ne smijemo da dozvolimo da jedna utakmica, tačnije jedna loša četvrtina utiče na nas i sav trud koji smo uložili”, kazao je igrča Unikahe.

Peri smatra da poraz od Litvanije ne treba tragično shvatiti i da da njegovi saigrači ne smiju da “potonu” pred mečeve druge faze..

“Dobra stvar je što imamo još mečeva da igramo, moja poruka saigračima je da ne brinemo previše oko ovog poraza”.

Slijedi meč sa Amerikancima, ali naš košarkaš smatra da priprema svakog meča mora biti ista.

“Svaki meč je bitan za mene, tako prilazim svakoj utakmici bez obzira ko je preko puta. Svakako da SAD dobro poznata ekipa i igrači, ali svakoj utakmici prilazim isto, da nije tako imao bi loš meč”, kazao je Peri.

Selektor crnogorske reprezenacije Boško Radović kaže da pored naših promašaja i selekcija Litvanije imala veomadobru realizaciju u napadu.

“Imali smo velikih problema sa realizacijom, a izuzetno kvalitetna selekcija Litvanije je to znala i umela da kazni. Promašili smo mnogo slobodnih bacanja, mnogo puta smo propustili priliku da poentiramo iz otvorenih pozicija. S druge strane, imali smo ofanzivno izuzetno raspoloženog rivala, pa je epilog meča logičan rasplet dešavanja na parketu“.

Selekor veruje da igrači neće izgubiti moiv i samopouzdanje nakon poraza od Litvanije i da će odigrati kvalitetne mečeve i u drugo fazi bez obzira na snagu rivala.

„Nemamo vremena, a nemamo ni razloga za tugovanje. Okrećemo se duelima koji slede. Dobro smo otvorili meč, imali smo prednost od sedam poena, ali…. Ali, usledio je period igre tokom kojeg smo mi promašivali, a Litvanci pogađali za tri poena. Isto se desilo i početkom trećeg kvartala, a već tada je bilo jasno da je jako teško nadoknaditi dvocifren deficit protiv izuzetno jakog rivala“, kazao je naš selektor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
30.08.2023-12:52 12:52

Dobar je ovaj monteniger, nego malo zagoreo na suncu…. E mora da su mu i preci bili ponosni crnogorci i da je poštovalac CPC ha ha ha, e napraviste cirkus i od sporta….