Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

KARLOS ALKARAZ: Novak Đoković mi je uvijek na pameti

Mediji su nakon što je Đoković postao apsolutni rekorder i po broju Grend slem titula novog rivala srpskom teniseru pronašli u Alkarazu, ali takav rivalitet nema nikakvog smisla.

Mladi Španac Karlos Alkaraz priznao je da intezivno razmišlja o rivalstvu sa najboljim teniserom u istoriji i da mu je Novak Đoković u mislima i tokom treninga.

Novak Đoković protiv Karlosa Alkarasa – novo rivalstvo je rođeno, prvi i drugi teniser svijeta posljednjih mjeseci tjeraju jedan drugog je do krajnjih granica.

Mediji su nakon što je Đoković postao apsolutni rekorder i po broju Grend slem titula novog rivala srpskom teniseru pronašli u Alkarazu, ali takav rivalitet nema nikakvog smisla.

Đoković je punih 16 godina stariji od Alkaraza i može mu bukvalno biti biološki otac, a srpski teniser ga je dva puta ove godine pobijedio na najvećoj teniskoj sceni, jednom tako da je Španac padao s nogu od iscrpljenosti tokom meča.

Porediti njih dvojicu je isto kao kad poredite Mercedes i Zastavu 101 i pokušavate objasniti kako je perspektiva na strani kragujevačkog proizvoda.

Đoković je bio bolji u junu na Rolan Garosu, mladi Španac je potom uzvratio na Vimbldonu, a treći čin je viđen u Sinsinatiju gdje je osvajač 24 grend slem titule pobijedio poslije preokreta.

Dva najbolja igrača današnjice tek čekaju žestoki dueli na najvećim turnirima, očekuje ih i sam Alkaras koji je priznao da o Đokoviću misli i dok trenira.

“Neću da lažem – Novak Đoković mi je na pameti na svakom treningu. Treniram sa ciljem, idem na turnire sa ciljem. Pokušavam da godinu završim na prvom mjestu, tako da mi je Novak Đoković na pameti”, rekao je Španac, koji dodaje:

“Dajem sve od sebe na treningu. Dajem 100 odsto za svaku lopticu kako bih bio u stanju da “uhvatim” Novaka”, istakao je osvajač US opena i Vimbldona.

Alkaras učestvuje na turniru u Šangaju, a u drugom kolu će igrati protiv Francuza Gregoara Barera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve