Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Karate: Hodžić i Malović ciljaju medalje na Evropskim igrama u Minsku

Hodžić će posljednjeg dana nastupati na turniru u kategoriji do 67 kilograma. Nema straha od takmičenja i boraca kod Nikole Malovića

Do kraja Evropskih igara u fokusu je karate turnir. Nikola Malović i Mario Hodžić su stigli s vjerom da mogu biti konkurentni i uraditi dobre stvari za sebe i državu.

Foto: Cdm.me

“Ovo je moj prvi nastup na ovakvom takmičenju. Bez obzira cilj je da osvojim medalju. Kroz period priprema mučila me povreda desnog zgloba, ali sam uspio da izvučem maksimum i spreman sam za nastup na Evropskim igrama”, rekao je Hodžić.

Konkurencija je žestoka.

“Nastupa osam najboljih takmičara iz Evrope.”

Hodžić će posljednjeg dana nastupati na turniru u kategoriji do 67 kilograma. Nema straha od takmičenja i boraca kod Nikole Malovića.

“Trenirao sam naporno, daću najbolje od sebe da postignem što bolji rezultat. Konkurencija je, mogu slobodno da kažem, prejaka, ali to je samo motiv više. Na prethodna dva takmičenja sam dokazao da mogu da pariram najboljim takmičarima svijeta. Tako da ću svakome stati na crtu i boriti se do posljednje sekunde meča”, poručio je Malović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve