Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kad sve stane u posljednji minut: Hrabrost i sreća pogledale “Lavice”!

Da li atmosfera i naboj, ili je neki sasvim drugi faktor, izabranice Pera Johansona nijesu uspijevale da dođu do osjetnije razlike, iako su u jednom momentu imale i plus četiri

Rukometašice Crne Gore sinoć su izvojevale tešku, ali nemjerljivo važnu pobjedu i ostvarile plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu.

Foto: RSCG

I ne samo to, “Lavice” će imati priliku da se preko tog Svjetskog prvenstva domognu i najveće smotre sporta na planeti – Olimpijskih igara.

Savladana je Češka 25:23, u fantastičnoj atmosferi u Sportskom centru Nikšić, a mnogi su očekivali da će ta igra biti znatno ubjedljivija, bez obzira na poraz od dva gola razlike u prvoj utakmici u Češkoj.

Da li atmosfera i naboj, ili je neki sasvim drugi faktor, izabranice Pera Johansona nijesu uspijevale da dođu do osjetnije razlike, iako su u jednom momentu imale i plus četiri. Čehinje su svaki put hvatale priključak i imale rezultat za prolazak u pojedinim momentima.

A, onda je sve stalo u posljednji minut. Tada se kao heroina izdigla Ema Ramusović i zatresla mrežu gošći za dva razlike. Uspjeli smo da se odbranimo u posljednjim sekundama i kao da je pravda zadovoljena – dupke puna dvorana u Nikšiču je slavila.

Upravo je ta atmosfera bila i najupečatljiviji detalj, što je nakon meča istakla i jedna od naših najboljih igračica Jovanka Radičević.

“U 20 godina moje karijere ovo mi je najdraža i najteža utakmica. Najdraža jer smo igrali pred fantastičnom publikom jer je Crna Gora pokazala kako se navija za reprezentaciju. Najteža jer je kraj sezone i znali smo da će biti teško, ali nekako kad ovako teško pobijedite, onda je i slađe!” kazala je Radičević za RTCG.

Treba istaći da je Milena Knežević sinoć puno nedostajala ekipi Pera Johansona, ali do početka Svjetskog prvenstva ima još dosta vremena. Do tada će se, nadamo se, neke kockice u igri dodatno posložiti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve