Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Joksimović: Pokazali smo da znamo šta hoćemo

Sa dvije pobjede u preostale tri utakmice, naša selekcija izvjesno bi se plasirala na prvenstvo Evrope

Selektor naših odbojkaša Ivan Joksimović rekao je da je njegova ekipa pokazala da zna šta hoće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je pobijedila u prve tri utakmice ciklusa za Eurovolej.

“Utakmicom protiv Islanda veoma uspješno smo zaokružili taj neki ciklus igara na domaćem terenu. Ono što je jako bitno je da sad već možemo da planiramo dalje korake kad su u pitanju naše ambicije u ovim kvalifikacijama i odlazak na treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Definitivno, boravak u Kolašinu nam je izuzetno prijao, mislim da smo dobili jednu jako kvalitetnu takmičarsku grupu koja ima svoj cilj i koja jednostavno zna šta hoće u ovim kvalifikacijama”, rekao je Joksimović.

Nacionalni tim otputovao je danas na Island, gdje će u nedjelju nastaviti kvalifikacije.

“Naredne obaveze dolaze jako brzo, mi više tu nemamo nekog prostora za treniranje, ali imamo prostora za neki odmor. Tamo nam je opet dobar raspored, imamo i tamo dovoljno vremena da se odmorimo poslije puta i da na pravi način nastavimo drugi krug kvalifikacija, sa Islandom, Portugalom i Luksemburgom.”

Sa dvije pobjede u preostale tri utakmice, naša selekcija izvjesno bi se plasirala na prvenstvo Evrope.

“Definitivno će utakmica protiv Luksemburga odlučiti putnika na Evropsko prvenstvo, s jedne strane, a opet, s druge strane, utakmica sa Portugalom, koja je izuzetno izazovna za nas, odlučiće ko će na kraju biti prvoplasirani u grupi i direktno izboriti plasman na EP. Naša ambicija je da budemo prvi, naša ambicija je da pokušamo da izborimo sve tri pobjede, kao što je to bilo i kući i svakako da idemo sa velikim optimizmom. Puni smo elana, puni smo neke želje i volje da se i tamo dokažemo, kao što smo se dokazali kući i da pokažemo da ovi rezultati nisu bili slučajnost i da zaslužujemo da i po treći put igramo Evropsko prvenstvo”, zaključuje selektor Joksimović.

Na put su krenuli: Aleksandar Minić, Matija Ćinćur, Luka Babić, Ivan Zvicer, Rajko Strugar, Rastko Milenković, Benjamin Hadžisalihović, Nikola Lakčević, Marko Bojić, Slobodan Bojić, Blažo Milić, Bojan Strugar, Đorđe Jovović i Stefan Radević. Za Island nije otputovao Jovan Delić, koji je povrijeđen.

Uz selektora Ivana Joksimovića, u stručnom štabu su još pomoćni trener Miljan Bošković, kondicioni trener Vladimir Živanović, tim menadžer Nikola Kažić, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Jakša Šestović.

Island i Crna Gora igraće u nedjelju od 17 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve