Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Jezero čeka Zetu: Povratnik u eliti želi novu pobjedu

Plavljani su na premijeri slavili protiv Rudara na istom stadionu, a nešto slično žele da ponove i protiv ekipe koja je prošla pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope, te narednog četvrtka ima novu obavezu na ino sceni

Utakmicom u Beranama, između Jezera i Zete, danas počinje 2. kolo Telekom 1. CFL.

Jezero i Rudar, Foto: Fscg.me

Plavljani su na premijeri slavili protiv Rudara na istom stadionu, a nešto slično žele da ponove i protiv ekipe koja je prošla pretkolo kvalifikacija za Ligu Evrope, te narednog četvrtka ima novu obavezu na ino sceni

Možda je i u tome šansa izabranika Milije Savovića, koji bi pozitivnim epilogom prenoćili na vrhu prvoligaškog karavana.

“Pao nam je kamen sa srca jer smo brzo ostvarili prvu pobjedu nakon povratka u elitni rang. Sada je pritisak manji i uradićemo sve da vežemo još jedan pozitivan rezultat. Pobjeda je prva opcija, ali u krajnjem ni bod nije loš. U ovoj ligi, pogotovo za tim koji je novajlija, sve je dobro kada se nakon meča popravi stanje na tabeli”, rekao je Milija Savović, strateg Jezera.

“Respektujemo Zetu, to je dobra ekipa, bez obzira što nije ista kao prošle sezone, a još nije formirana ni za ovu takmičarsku godinu. Golubovčani su napravili uspjeh prolazom u Evropu, a samim tim imaju i novi duel na ino sceni u toku sljedeće sedmice. Razmišljaju i o odlasku u Luksemburg, a nadam se da mi možemo da iskoristimo taj psihološki momentum. Spremni smo i očekujem da moji igrači izvuku najbolje iz sebe”, ističe Savović.

Zeta se zadovoljna vratila iz Andore gdje je protiv Engordanija obezbijedila prolaz u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i zakazala duel sa Progresom naredne sedmice u Luksemburgu.

Prije toga, međutim, mora da odradi obavezu u prvenstvu. ,,Vukovi“ žele da se iskupe za blijed utisak sa premijere i poraz od Iskre na ,,Trešnjici“, a ujedno i napravi dobru uvertiru pred novo evropsko gostovanje.

“Sa razlogom smo bili oprezni pred gostovanje Engordaniju, iako rezultat 3:1 navodi na zaključak da je pobjeda bila laka. Bili smo maksimalno fokusirani od prvog minuta, znali smo da samo takav pristup može da nas dovede do pobjede”, kazao je Aleksandar Milić.

“Na isti način moramo da odigramo protiv Jezera. I dalje se ,,tražimo“, još nijesmo skroz uigrani i zbog toga nemamo pravo protiv bilo koga da se opustimo. Pokušaćemo da ne mislimo na duel sa Progresom i da upišemo prve bodove u prvenstvu.”

Dobra vijest za ,,vukove“ je što su se u kombinaciju za tim vratili Aleks Jamoa i Alfonso Denis Sopo, koji su najavljivali odlazak sa ,,Trešnjice“.

Susret će početi u 17.30.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve