Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Jedrenje: Prva regata Herceg Novi sailing tour

Regata će se održati u akvatorijumu hercegnovskog zaliva i ujedno ozvaničiti otvaranje sezone

Turistička Organizacija Herceg Novi u saradnji sa Jedriličarskim klubom Jugole Grakalić, Opštinom Herceg Novi i hotelom Lazure organizuje prvu regatu, u klasi Krstaš, koja će biti održana prvog juna.

Foto: Radiojadran.com

 

Regata će se održati u akvatorijumu hercegnovskog zaliva i ujedno ozvaničiti otvaranje sezone.

Start je ispred marine Lazure u Meljinama, jedri se oko ostrva Mamula, a dalje brodovi plove ka Gradskoj luci Herceg Novi, gdje će biti cilj regate.

“Očekuje se takmičenje petnaestak posada, a učeštvovaće i crnogorski olimpijac Milivoj Dukić. Takođe, u regati učestvuje i hercegnovski muzičar i jedriličar Rambo Amadeus sa svojim solarnim jedrenjakom, pa pozivamo sve ljubitelje jedrenja da isprate ovaj jedinstveni momenat kada će solarni jedrenjak prvog juna, prvi put zvanično zaploviti”, poručuju iz TO Herceg Novi.

“Herceg Novi postaje bogatiji za još jednu luku nautičkog turizma, u ovom slučaju Lazure Marina&Hotel u Meljinama i samim tim došli smo na ideju, zajedno sa TO Herceg Novi, da organizujemo regatu velikih brodova”, kaže u susret regati „Herceg Novi Sailing tour“, Milivoj Dukić.

Tako, kaže Dukić, postajemo bogatiji za još jednu regatu i cilj je da se privuče što veći broj učesnika i posjetilaca, jer “svaki put kada naše more pokriju jedra šaljemo najbolju sliku ljubiteljima nautičkog turizma”, poručuje naš olimpijac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve