Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran nije izdržao u završnici

Novljani su pružili snažan otpor favorizovanom domaćinu, ali su posustali u posljednjoj četvrtini i na kraju poraženi sa 15:13 (4:3, 3:3, 4;5, 4:2).

Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Beogradu od Novog Beograda na startu turnira za razigravanje od prvog do petog mjesta.

Novljani su pružili snažan otpor favorizovanom domaćinu, ali su posustali u posljednjoj četvrtini i na kraju poraženi sa 15:13 (4:3, 3:3, 4;5, 4:2).

Jadran je poveo na startu utakmice 2:1 nakon gola Jovana Vujovića u četvrtom minutu prve četvrtine, ali je nastavak meča protekao u znako Novog Beograda sve do vođsta 6:3 tri i po minuta prije kraja  druge četvrtine.

Tada su se trgli vaterpolisti crnogorskog šampiona, zaigrali mnogo agresivnije i efikasnije u napadu i prvo je Ivan Nagajev sa dva gola smanjio na 5:6. Crnogorski centar Miroslav Perković je minut i po donio Beograđanima prednost od dva gola (5:7), ali je Vujović 47 sekundi prije kraja tog dijela igre smanjio na 6:7.

Alvaro Granados je u trećem minutu treće dionice ponovo donio NOvom Beogradu dva gola prednosti, ali tada slijedi serija 3:0 Jadrana i vođstvo 9:8.

, Nagajev, i potom dva puta Vasilije Radović donose drugo Jadranu vođstvo na utakmici i najavu senzacije. Vodili su Novljani 10:9 i 11:10, ali je treća četvrtina završena 11:11 nakon što je Radomir Drašović izjednačio 51 sekundu prije kraja.

U posljednjoj četvrtini Perković i Nikola Jakšić sa dva gola riješili su pitanje pobjednika.

Najefikasniji u timu Jadrana bio je Nagajev sa tri gola, po dva su postigli Vasilije Radović, Jovan Vujović, Danilo Stupar, Dmitri Holod, Strahinja Gojković i Lazar Vukićević upisali su se po jednom u strijelce.

Nikola Jakšić i Alvaro Granados postigli su po tri gola, a Angelos Vlahopulos dva za Novi Beograd.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vajo
28.03.2024-07:20 07:20

Biće bolje kad ih opet Dodik primi.
Super im idu treninzi u Trebinju.
Nikad ne pobijedili!!