Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Izazov za Mornar: Barani dočekuju šampiona

Nakon Zvezde, naime, Baranima predstoje mečevi protiv Budućnost Volija i Cedevita Olimpije u gostima, a između toga meč kod kuće sa Igokeom, zbog čega je rizik od novih poraza sasvim realan

Pobjeda protiv holandskog Lajdena u FIBA Evrokupu, prva u sezoni nakon šest poraza, četiri u ABA ligi i dva evropska, i te kako je bila potrebna košarkašima Mornara za moral za nastavak sezone.

Taj trijumf, nakon najbolje partije do sada, trebalo bi da bude velika injekcija samopouzanja, da ”Ponos Bara” krene da češće pobjeđuje.

Problem je, međutim, što je za ulazak u seriju pobjeda Baranima potrebno da danas u ”Topolici” (meč počinje u 17 časova) savladaju aktuelnog šampiona regionalne lige – Crvenu zvezdu, u prvom u seriji teških mečeva u ABA ligi.

Nakon Zvezde, naime, Baranima predstoje mečevi protiv Budućnost Volija i Cedevita Olimpije u gostima, a između toga meč kod kuće sa Igokeom, zbog čega je rizik od novih poraza sasvim realan.

– Očekuje nas jako zahtjevna utakmica. Zvezda je ekipa koja igra fantastično na oba fronta. Prije svega treba da odgovorimo na njihovu fizičku igru i na tom planu smo se posebno spremali. Uprkos evidentnim kadrovskim problemima koje imamo, pokušali smo da se pripremimo na najbolji mogući način. Imali smo dovoljno vremena za to, za razliku od Zvezde. Tokom utakmice tražićemo šansu da pobijedimo, naglasio je mladi pomoćni trener Mornara Vaso Milović, koji će zbog bolesti prvog trenera Mihaila Pavićevića (uspješno se oporavlja) voditi ekipu na trećem uzastopnom meču.

Da problem bude veći, Crvena zvezda je jedna od rijetkih ekipa u regionalnoj ligi sa kojom Mornar Barsko zlato ima izrazito negativan skor.

U dosadašnjih 13 duela, računajući i tri utakmice plej-ofa u martu i aprilu 2018. godine, ”crveno-bijeli” vode 11:2. Barani su jedine pobjede zabilježili kod kuće – 25. marta 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa (88:84) i 10. februara 2020. godine, kada su u okviru 19. kola ABA lige slavili 71:64.

– Zvezda je u ovom trenutku, sigurno, favorit broj jedan u ABA ligi. Igraju dosta dobro i u Evroligi i u regionalnoj ligi, izuzev utakmice u Laktašima gdje su podbacili. Izgledaju jako dobro. Zna se da je njihov prepoznatljiv stil izuzetno jaka i čvrsta odbrana. Imaju, čak, jednu od najboljih odbrana u Evroligi, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i koliko nas težak zadatak očekuje u nedjelju. Na nama je da se spremimo što je bolje moguće i da, možda, probamo da iskoristimo to što su u petak igrali s Albom u Evroligi. Bitno je da pružimo maksimum, a vidjećemo za kakav će rezultat protiv favorita to biti dovoljno, kazao je plej Mornara Nemanja Gordić.

Mornar će protiv Crvene zvezde biti jači za centra Vila Mozlija, posljednje pojačanja Barana, koji dobro poznaje ”crveno-bijele”, i koji bi trebao da podigne nivo igre pod koševima, što je na startu sezone bio veliki problem za crnogorskog vicešampiona.

– S obzirom na to da sam igrao protiv Crvene zvezde posljednje dvije godine, znam da će to biti fizički naporna utakmica. Neće biti nimalo lako. Moramo da nastupimo spremni i da svi zajedno odigramo na najvećem nivou, rekao je Mozli.

Radonjić: U Baru je uvijek bilo teško igrati

Crvena zvezda je u četvrtak poraženi kod kuće od njemačke Albe, u meču Evrolige, a nakon Mornara ih naredne sedmice očekuje dupli program u Evroligi, i mečevi u gostima sa Monakom i Armanijem.

Trener Beograđana može da računa na kapitena Branka Lazića i Maika Cirbesa, ali ne i na Nikolu Ivanovića.

Crnogorski reprezentativac se u petak na jutarnjem trending nije osjećao dobro i odmah je izolovan, pa nije putovao sa ekipom u Bar.

– Mornar sigurno traži, poslije lošeg starta sezone, pobjedu u regionalnom takmičenju. Dolazak i angažovanje Mozlija je još jedan podatak da žele da igraju značajniju ulogu u ligi u kojoj imaju značajnu ulogu već godinama, i poprave utisak s početka sezone. Samopouzdanje im sigurno podiže i pobjeda u Evropi. Ova utakmica traži maksimalan oprez, jer je u Baru uvijek bilo teško igrati. Imamo kadrovskih problema, ne samo gledajući odsustvo pojedinih igrača, već i zbog toga što pojedini igrači koji su u sastavu i dalje nisu najspremniji. Moraćemo da odigramo jako borbeno i generalno jako dobro kako bi došli do pobjede u Baru, rekao je Radonjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve