Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović pred derbi: Čeka nas naporan meč protiv Zvezde

Prvi strijelac podgoričkog tima na 11 mečeva sezone bilježi 17 poena i 4,1 asistenciju po meču, u Evrokupu i ABA ligi. I dueli nacionalnog tima, protiv Njemačke i Velike Britanije u sedmici za nama, na različite načine pokazali su koliko je ekipi bitan spreman Nikola, na visokom nivou

Nikola Ivanović dočekuje veliki derbi protiv Crvene zvezde u Beogradu u izvjesno najboljoj formi od istorijskog finala ABA lige 2018. godine, kada je donio Budućnost Voliju tron regionalnog takmičenja.

Ivanović, Foto: KK Budućnost

Prvi strijelac podgoričkog tima na 11 mečeva sezone bilježi 17 poena i 4,1 asistenciju po meču, u Evrokupu i ABA ligi.

I dueli nacionalnog tima, protiv Njemačke i Velike Britanije u sedmici za nama, na različite načine pokazali su koliko je ekipi bitan spreman Nikola, na visokom nivou.

Svježine je, nakon duge pauze zbog korona virusa u novembru, falilo u igri u porazu Crne Gore od Britanaca…

“Želimo prije svega da ovaj niz teškog rasporeda mečeva počnemo što boljom igrom protiv Crvene zvezde. Uspjeli smo ove sedmice da istreniramo zajedno nekoliko treninga, i koliko-toliko se spremimo za iskušenja u narednom periodu” kazao je Nikola za Arenu.

Protivnik je u četvrtak veče, u teškom duelu u Tel Avivu, poražen od Makabija. ,,Plavi” imaju šansu da svježiji uđu u utakmicu u nedjelju u Beogradu, a utisak je da se Zvezda muči u organizaciji napada od povreda plejmejkera Lengstona Hola, čiji je nastup pod znakom pitanja.

“U svakom slučaju, Zvezda igra u proteklih nekoliko godina najkvalitetniju košarku, i biće mnogo naporan meč za nas. Za takav se i pripremamo”, upozorio je Ivanović.

Poraz reprezentacije od Velike Britanije je zabolio, a kao ključni razlog nameće se duga pauza od skoro tri sedmice za brojne prvotimce Crne Gore iz Budućnost Volija, početkom novembra zbog korona virusa. A protiv Zvezde moraće se igrati na visokom fizičkom nivou.

“Mislim da se tek sad osjećaju posljedice koje je pauza zbog korona virusa u ekipi ostavila na tim. Pauzirati u sred sezone i dobroj formi ne može biti pozitivna stvar. Ali to je realnost, i to su problemi sa čim svaka ekipa mora da se izbori, uključujući i nas. Vidjećemo što će se izdešavati u periodu koji je pred nama, a tu smo da pružimo sve što je do nas”, zaključio je Ivanović.

Crvena zvezda i Budućnost igraće sjutra od 18 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve