Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Odradili smo veliki posao protiv evroligaške ekipe

Košarkaši Budućnosti su prije dvije noći u Beogradu srušili Crvenu zvezdu (67:65) i tako još jednom pokazali da ova ekipa ima nevjerovatan karakter

Defanzivna perfekcija protiv evroligaške ekipe i jednog od najjačih rostera u istoriji ABA lige donijela je veliki brejk, nastavak nepobjedivosti i nevjerovatno veliku injekciju samopouzdanja.

Ivanović, Foto: Crvena zvezda mts

Košarkaši Budućnosti su prije dvije noći u Beogradu srušili Crvenu zvezdu (67:65) i tako još jednom pokazali da ova ekipa ima nevjerovatan karakter.

Uz fenomenalnu partiju Melvina Edžima koji je u potpunosti zatvorio Džordana Lojda (fantastična odluka Petra Mijovića da upravo Kanađanin čuva Amerikanca), prvu napadačku opciju u “crveno-bijelim” redovima, zablistao je i Nikola Ivanović koji je ko zna koji put potvrdio da je majstor za velike utakmice. Sa 20 poena u prvom poluvremenu (jedan promašaj iz igre) Džoni je povukao ”plave” do velike pobjede i šeste pobjede u sezoni.

– Moramo biti zadovoljni. Odradili smo veliki posao protiv evroligaške ekipe koja je igrala najbolju odbranu i ima najkvalitetniji napadački potencijal, rekao je Ivanović u javljanju za Dnevne novine iz Beograda.

Kada Zvezdu u ”Pioniru” ostavite na svega jednom poenu iz igre za jednu četvrtinu onda je to najbolji pokazatelj kakvu ste odbranu odigrali. I znali su u redovima crnogorskog šampiona da će upravo ta defanziva biti od krucijalnog značaja.

“Trener je, prije utakmice, pričao da ovo nije meč u kojem treba da šutiramo 60 odsto za tri da bi upisali pobjedu. Već da moramo da budemo solidni i stabilni tokom svih 40 minuta. Mislim da smo takvi i bili, pogotovo u fazi odbrane”, ističe Ivanović.

Posljednji poraz Zvezda je na svom terenu u ABA ligi doživjela upravo od Budućnosti prošle sezone. Od tada je vezala 11 trijumfa, ali je u nedjelju veče ponovo morala da se pokloni plavoj četi. A, nakon ovakve pobjede mnogi su se prijestili šampionske sezone 2017/18. kada su Ivanović i drugovi slavili 79:75. Međutim…

– Lako je upoređivati i pričati o osvajanju titule nakon pobjede u Beogradu protiv Zvezde bez publike. Ima još ‘milion’ utakmica, mnogo stvari čeka i nas i njih, ali i sve ostale ekipe koje se bore za vrh. Mi idemo polako i tiho i vidjećemo gdje će nas to odvesti, smiruje situaciju Ivanović.

U dva gostovanja protiv najvećih rivala Budućnost ove sezone ima 2:0. Osim Crvene zvezde u prijestonici Srbije srušen je i Partizan, što se u istoj sezoni nije desilo preko deset godina. I upravo ta dva trijumfa dodatno podgrijavaju očekivanja navijača.

– Obje utakmice su dobijene u posljednjim sekundama. To je činjenica koja nas posebno raduje. Rano je naravno, ali bitne su pobjede za nas da shvatimo da možemo da igramo i pobjeđujemo najbolje u ligi, jasan je popularni Džoni.

Mnoge je iznenadilo odakle Mijovićevoj četi onolika energija kada se zna da je prošlog mjeseca pauzirala tri sedmice zbog korona virusa. I da je još u fazi povratka u optimalnu formu.

– Pa, konačno smo imali tri-četiri dana da povežemo treninge i to nam je mnogo pomoglo i značiće nam u nastavku. Takav je raspored, toliko se često igra da može da se napravi kiks, ali nam je ova pobjeda veliki podstrek” poručio je plejmejker Budućnosti koji se osvrnuo i na svoju partiju.

– Zadovoljan sam prvim poluvremenom. U drugom je bilo loše, ali je bitno da je ekipa pobijedila i da smo u teškim trenucima donosili prave odluke, poentirao je Nikola Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve