Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Italija posljednji četvrtfinalista Svjetskog prvenstva

Na olimpijskom turniru vaterpolista u Parizu učestvovaće Francuska, Španija, SAD, Australija, Japan , Južna Afrika, Mađarska, Grčka, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Italija.

Poznati su svi četvrtfinalni parovi Svjetskog prvenstva u Dohi nakon što je u posljednjem današnjem meču Italija nakon velike borbe pobijedila SAD sa 13:12.

Direktan plasman u četvrtfinale nakon takmičenja po grupama obezbjedili su Španija, Mađarska, Grčka i Srbija, a danas su im se pridružili Crna Gora, Francuska, Italija i Hrvatska.

“Ajkule” su danas trijumfom nad Rumunijom, a vizu za Pariz izborili su i Italijani, Hrvati i selekcija Srbije, koja je put u Grad svjetlosti osigurala tako što je osvojila prvo mjesto u grupi.

U posljednjem četvrtfinalnom meču Franćesko di Fulvio i Andrea Fondeli su predvodili do pobjede “azure” sa po tri gola, u poraženom sastavu se istakao Hanes Daube sa četiri pogotka.

Na olimpijskom vaterpolo turniru u Parizu učestvovaće Francuska, Španija, SAD, Australija, Japan , Južna Afrika, Mađarska, Grčka, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Italija.

Rezultati osmine finala

Hrvatska – Kina 22:4

Australija – Francuska 11:8

Crna Gora – Rumunija 12:9

SAD – Italija 12:13

Četvrtfinale – utorak

Crna Gora – Španija 14.00

Grčka – Italija 15.30

Srbija – Hrvatska 17.00

Mađarska – Francuska 18.30

Polufinale – četvrtak

Crna Gora/Španija – Grčka/Italija

Srbija/Hrvatska – Mađarska/Francuska

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve