Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Istraživanje: Dvije trećine fudbalerki žrtve rodne diskriminacije

U istraživanju udruženja ,,Žene u fudbalu" učestvovalo je više od četiri hiljade ispitanica. Od toga, njih 34 procenta bilo je spremno i da svjedoči o rodnoj diskriminaciji

Više od dvije trećine žena u fudbalu, uglavnom igračica, su u velikoj anketi kazale da su doživjele diskriminaciju samo zato što su žene.

Ženski fudbal, Foto: Pobjeda.me

U istraživanju udruženja ,,Žene u fudbalu” učestvovalo je više od četiri hiljade ispitanica. Od toga, njih 34 procenta bilo je spremno i da svjedoči o rodnoj diskriminaciji.

Ovakvi rezultati su poražavajući, kazala je predsjednica udruženja ,,Žene u fudbalu Ebru Koksal.

Mnogo je posla pred nama kako bismo ohrabrili žene da grade karijere u fudbalskoj industriji. To je ono u čemu naše udriženje mora da odigra važnu ulogu. I jedan slučaj rodne diskriminacije je jedan previše rekla je Koksal.

Od 34 procenta ispitanica koje su svjedočile o rodnoj diskriminaciji, svega 12 procenata bilo je spremno da uputi zvaničnu prijavu nadležnim organima o tome. Čak 82 procenta ispitanica je kazalo da su se suočile sa preprekama u karijeri samo zato jer su žene. Sa rodnim stereotipima suočilo se 81 procenat ispitanica, a 52 procenta kazale su da su zaobiđene za unaprjeđenje jer su žene. Tek 14 procenata ispitanica su kazale da su dobila ohrabrenje i podršku da napreduju u karijeri.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve