Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Istorijska šansa za Crnu Goru u Beogradu

Bez obzira na kiks u Litvaniji i nesrećan poraz od Srbije u Podgorici reprezentaciji Crne Gore pružila se istorijska šansa da večeras pobjedom u Beogradu zakorači jednom nogom na Evropsko prvenstvo  u fudbalu i da eliminiše velikog favorita koji na kontinentalnim šampionatima nije igrao nikad u svojoj istoriji

Pred fudbalskom reprezentacijom Crne Gore je jedan od najznačajnijih utakmica od obnove nezavisnosti.

Bez obzira na kiks u Litvaniji i nesrećan poraz od Srbije u Podgorici reprezentaciji Crne Gore pružila se istorijska šansa da večeras pobjedom u Beogradu zakorači jednom nogom na Evropsko prvenstvo  u fudbalu i da eliminiše velikog favorita koji na kontinentalnim šampionatima nije igrao nikad u svojoj istoriji.

Srbija je nakon srećne pobjede u Podgorici (2:0) imala sve u svojim rukama, ali je kiksom protiv Bugarske i porazima od Mađarske prosula stečenu prednost i sada se nalazi u situaciji u kojoj nakon žrijeba niko u FSS nije vjerovao da će biti.

Selektor Miodrag Radulović, ukoliko bude dovoljno mudar i hrabar, ima istorijsku šansu da ostvari uspjeh, koji prije njega nijesu uspjeli ni Zoran Filipović, ni Zlatko Kranjčar, iako su imali neke velike mečeve sa reprezentacijom Crne Gore koji i nakon jedne decenije imaju težinu kada se pomenu.

Raduloviću se sjutra pruža istorijska šansa, ne zato što ju je on zaslužio kao selektor, već zato što Srbija, FSS i Stojković ne zaslužuju plasman na Evropsko prvenstvo zbog svih kriminalnih radnji oko reprezetacije, FSS i Superlige Srbije u kojima je jedan klub sva prava prigrabio samo za sebe.

Podsjetimo, prethodna tri međusobna meča pripala su “orlovima”….

“Ova utakmica je prava prilika da se Crna Gora još jednom predstavi u pravom izdanju, u onom koje nas je krasilo u ovim kvalifikacijama. Na dobrom smo putu, igramo dobar fudbal, dokaz tome je da smo praktično na 90 minuta od Evropskog prvenstva, Međutim, nećemo praviti veliki prtisak igračima, ponavljam – jedino što zahtijevam je da pruže maksimum. U prvom meču sa Srbijom 80 minuta smo kontrolisali situaciju na terenu, siguran sam da sjutra možemo to da ponovimo tokom cijelog duela. Ukoliko bude tako vjerujemo u dobar rezultat. Želimo da zadovoljimo navijače i dostojno predstavimo crnogorski fudbal. Siguran sam da moji momci to mogu”, rekao je selektor Miodrag Radulović.

Naš tim bi pobjedom došao na korak od plasmana na prvo veliko takmičenje – za prolaz na Euro bila bi mu dovoljna pobjeda nad Litvanijom kod kuće ili Mađarskom u gostima. U slučaju remija, naša reprezentacija bi se takođe sve pitala – morala bi da slavi u oba novembarska meča (pod uslovom da Srbija savlada Bugarsku).

“Sigurno bi plasman na Euro bio moj najveći uspjeh. To čekamo od 2007. godine. Uvijek postoje posebne emocije kad se igra za nacionalni tim, izraženije su kad su ključni mečevi, ali imao sam mnogo takvih utakmica. Bitno je da ostanemo mirni i na terenu pokažemo što možemo”, kazao je kapiten “sokola” Stevan Jovetić.

Susret u Beogradu počeće u 20 sati i 45 minuta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
17.10.2023-10:09 10:09

Mala Crna Gora je već Moralni Pobednik jer od Nje (teško je to zamisliti) Velikoj Srbiji zavisi plasman na EP! Balerine tima u Bgd. Će sve veceras pokušati mada mislim i više se bojim da to neće biti samo sportski!