Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Hil protiv nastavka NBA sezone: Da li vrijedi rizikovati živote svoje porodice i djece da bi zaradili nekoliko miliona

Košarka je suspendovana u gotovo svim djelovima svijeta, a NBA liga se ne igra od 11. marta. Milvoki, ekipa za koju nastupa Hil, imala je najbolji učinak u cijeloj ligi kada je sve prekinuto

Američki košarkaš Džordž Hil nije za nastavak sezone ukoliko se za to ne stvore svi mogući bezbjednosni uslovi.

Hil, Foto: Bleacherreport.com

Košarka je suspendovana u gotovo svim djelovima svijeta, a NBA liga se ne igra od 11. marta.

Milvoki, ekipa za koju nastupa Hil, imala je najbolji učinak u cijeloj ligi kada je sve prekinuto.

“Ja sam na 50-50… Život je više od aspekta novca u našoj igri. Da, mi smo svi takmičari i sportisti i želimo da odigramo sezonu, ali ako to dovede još života u pitanje – onda me sezona ni najmanje ne zanima”, rekao je Hil novinarima putem video-poziva.

Iskusni plejmejker ima jasnu poruku za sve.

“Život je važniji od košarke. Ako otkažu sezonu meni se to ne bi svidjelo, kao sportisti, ali ne možemo ništa da uradimo zbog toga. Ako budemo igrali objeručke ću to prihvatiti i vratiti se na teren. Uspjeli smo da napravimo nešto posebno tokom sezone i volio bih da to i završimo”, dodaje Hil.

Ukoliko se sezona ne bi završila jasno je da bi i ekipe i igrači finansijski trpjeli.

“Nije cio svijet NBA navijači. Našim navijačima bi bili sjajno kada bi se sezona nastavila i kada bi imali šta da rade i gledaju na TV-u. Ali, ukoliko bi to moglo da se ostvari samo rizikujući živote, moramo da se zapitamo da li je vrijedno? Da li je vrijedno žrtvovati sve, rizikovati život svoje porodice i djece da biste zaradili još nekoliko miliona? Iskreno, nije”, jasan je Hil, koji podvlači:

“Nisam odrastao u bogatstvu i ne definiše me novac. Ja sam definišem svoj život oko svoje sreće i bezbjednosti – želim da mogu da uživam u životu i da tako ostane još dugo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve